• 瀏覽: 824
  • 回覆: 3
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-9-15 09:52 發表

今次仲要神奇到,要觀眾去揀邊個配音員配邊個角色。我諗應該冇人做過。
可能Viu個邊播過, TVB費事觀眾聽慣咗聲, 突然轉人唔及D外判好,
其實放心啦, 我之前都係聽日文, 而家有TVB版, 梗係睇TVB啦

https://m.facebook.com/tvbcom/photos/a.454875853448/10159474947293449/?type=3&source=48不過真係估佢唔到, 原來咁玩法
對配音員嚟講可能唔夠尊重, 原來一個角色而家係要爭
同埋搵到蘇強文, 呢D真係星星級配音員嚟架, 好難輸

熱賣及精選
引用:
原帖由 colle300 於 2021-9-15 15:19 發表

TVB買咁係佢地自己配音員配番啦
TVB配音好聽好多
我投咗票啦

引用:
原帖由 tesrofder 於 2021-9-15 15:29 發表

黃viu定藍viu?

藍viu有播過咩?我個個星期,都睇動畫都唔見既,之前做七大罪,而家做dr stone。係幾時做?

黃viu會有廣東話配音版?
我唔知, 我唔睇ViuTV, 但我見到網上有廣東話配音可以睇
應該係網上版, 但我唔識分黃VIU定藍VIU

引用:
原帖由 leon1982 於 2021-9-15 01:43 發表

即是j2會好快播放第二季鬼滅,今次快過viu買左版權。
係第二季定第一季呀??
日本: 《鬼滅之刃》第二季「遊郭篇」10月起,於秋/冬兩季番組、逢星期日晚上11時15分播出!
(即係第二季都未播)

而且寫明係《鬼滅之刃 竈門炭治郎 立志篇》
立志篇<<即係頭頭已經播晒個SET

附件

J2.jpg(15.32 KB)

2021-9-15 04:39 PM

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]