• 瀏覽: 4,039
  • 回覆: 71
  • 追帖: 1
本主題由 Fred33 於 2021-9-17 09:10 PM 關閉
借問一聲,今年中秋有冇circular提過話可以放早? 謝謝大家

熱賣及精選
引用:
原帖由 kf569517 於 2021-9-15 02:33 PM 發表

借問一聲,今年中秋有冇circular提過話可以放早? 謝謝大家
每年兩次…放早,要自己部門決定邊兩日!

多數部門係…年卅晚及平安夜,作為正選日子。

但可能會與著星期六或日,就會有後備日子,中秋日前夕及冬至作後備選擇!

所以要睇返部門…用邊兩日做"正選"日子先。

通常事先會有…Email通知全世界架~

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-9-15 02:43 PM 發表

但可能會與著星期六或日,就會有後備日子,中秋日前夕及冬至作後備選擇!

謝謝師兄

引用:
原帖由 jackyfree2 於 15/9/2021 14:43 發表

你做過.....幾多部門?肯定每年有.....兩次?

引用:
原帖由 toutou610 於 2021-9-15 06:12 PM 發表

部門唔洗做多…唔中大獎部門就夠!

我地得一次咋
年三十同平安夜, 是旦揀一日.

今年四日揀兩日,如果太多人揀同一日,就要抽籤。

上年5月頭落訂買村花,今年3月中先成交,希望5月尾可以入到伙...
引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-9-15 02:43 PM 發表

便利店邊有呢啲嘢架,
你咪噏得就噏啦。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 kf569517 於 2021-9-15 02:47 PM 發表

謝謝師兄
你咪信佢,佢只係便利店員。

個個部門唔同,你問返你老細穩陣。

我都想搵返張新圖⋯⋯
引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-9-15 10:06 PM 發表

便利店邊有呢啲嘢架,
你咪噏得就噏啦。
唔知,仲以為佢係政府發言人。

引用:

店長有無比你早放

我地個邊就每年比大家揀
今年係4揀2日收早(即係所謂黑市假)
其實好睇唔同部門做法

引用:
原帖由 河原町 於 2021-9-16 09:17 AM 發表

店長有無比你早放
又多數部門、又後備日子,佢咁知政府各部門嘅運作?又話自己响大穫飯部門hea做,但又知咁多嘢,咩料?

引用:
原帖由 htxk9 於 2021-9-16 09:43 AM 發表

我地個邊就每年比大家揀
今年係4揀2日收早(即係所謂黑市假)
其實好睇唔同部門做法
咪係即係每個部門做法不盡相同,果位網上政府發言人就咪話咩"兩日做"正選"日子,又有後備日子"。扮代表唔係咁扮嫁。

引用:
原帖由 toutou610 於 2021-9-15 06:12 PM 發表

即使同一個部門,都唔一定次次有4選2,上年我就3選2,今年就4選2.

主題標籤 #中秋節
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]