• 瀏覽: 698
  • 回覆: 17
  歐聯小組賽首輪,C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)和利雲(Robert Lewandowski)均在作客取得入球,位居歐聯作客入球榜前三。

C.朗拿度成為歐聯歷史上首位在作客攻入60球的球員,利雲作客魯營梅開二度之後,以35球位居第3位。

美斯歐聯作客攻入47球,落後C.朗拿度13球。

排在利雲後面的是30球的賓施馬(Karim Benzema)、24球的雲尼斯達萊(Ruud van Nistelrooy)、20球的杜奧巴(Drogba)、亨利(Thierry Henry)、大恩沙基(Filippo Inzaghi)、魯爾(Raul)、舒夫真高(Andriy Shevchenko)。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/13581538/1/20210915

梅西落後C朗太多

塑料袋球衣少年:梅西騙了我 他說幫我卻再沒理過我
美斯又惹官緋!旗下基金會被調查 曝藉此逃稅
傳隊友不滿欠尊重 美斯做孤獨精
基沙文前經理人轟美斯隻手遮天:佢係巴塞嘅毒瘤
熱賣及精選
獨食c朗成日捕係前場等運到,個人數據一定靚架,球隊等於少一個而死之麻。殘民以自肥。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-15 03:37 PM 發表

獨食c朗成日捕係前場等運到,個人數據一定靚架,球隊等於少一個而死之麻。殘民以自肥。
C朗有組織有入波
唔似梅西作客就無料到
近年作客梅西食蛋累出局

今晚巴黎又對無骨魚腩
梅西又有得刷數據追近DD

梅西遇強即屈
只識刷無骨魚腩
作客入波自然少

今晚大大條魚腩
只要魚腩唔反抗
梅西起碼3-4粒走唔甩
霸定位睇小朋友吹奏啦

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-9-15 07:40 PM 發表

今晚大大條魚腩
只要魚腩唔反抗
梅西起碼3-4粒走唔甩
霸定位睇小朋友吹奏啦
無骨魚腩啖啖肉
啱晒養老梅西食

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-9-15 07:40 PM 發表

今晚大大條魚腩
只要魚腩唔反抗
梅西起碼3-4粒走唔甩
霸定位睇小朋友吹奏啦
可惜 事與願違, 一粒都冇, 仲要打和

引用:
原帖由 ericwon666 於 2021-9-16 06:50 AM 發表

梅西勇奪一張黃牌
勁架啦

引用:
原帖由 ericwon666 於 2021-9-16 06:50 AM 發表

無理由
一定係幻覺
梅西一定係大演帽子戲法

引用:
原帖由 19西蒙 於 2021-9-16 06:56 AM 發表

梅西勇奪一張黃牌
勁架啦
一定無過數比球証

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-15 15:37 發表

師兄,你無睇上年祖記對巴塞,全靠c朗回防搶左梅西腳下球,令梅西不能殺入禁區單刀入球

引用:
原帖由 ken1800 於 2021-9-16 09:59 AM 發表

師兄,你無睇上年祖記對巴塞,全靠c朗回防搶左梅西腳下球,令梅西不能殺入禁區單刀入球
個場唔知點解巴塞踢少個

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-9-15 03:37 PM 發表

捕位同走位都係前鋒既能力之一,不一定是每個人都做到好吧

引用:
原帖由 子時浪漫的老爺 於 2021-9-16 05:55 PM 發表

捕位同走位都係前鋒既能力之一,不一定是每個人都做到好吧
某迷眼中只得唔實際嘅扭扭樂

主題標籤 #歐聯
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]