• 瀏覽: 3,596
  • 回覆: 10
有一年去上海,去咗個乒乓球博物館,唔算好大,但都幾多野睇。

你講得出既乒乓球名將都可以喺入面搵到,仲有VR玩,可以了解多d乒乓球既歷史。

同埋呢個乒乓球博物館其實係國際乒乓球聯合會博物館+中國乒乓球博物館,本身國際乒聯博物館喺瑞士成立,但13年搬咗去上海合拼,所以喺個館入面都好多珍藏,中意乒乓球既人一定睇得好滿足,我自己就走馬看花咁參觀

熱賣及精選
引用:
原帖由 笑話人生 於 2021-9-15 03:26 PM 發表

你講得出既乒乓球名將都可以喺入面搵到,仲有VR玩,可以了解多d乒乓球既歷史。

同埋呢個乒乓球博物館其實係國際乒乓球聯合會博物館+中國乒乓球博物館,本身國際乒聯博物館喺瑞士成立,但13年搬咗去上海合拼,所以喺個館入面都好多珍藏,中意乒乓球既人一定睇得好滿足,我自己就走馬看花咁參觀
都係去美術館多

提示: 違規內容已被屏蔽
北京軍事博物館,幾層樓高,飛機大炮槍械目不睱給!我係廿幾年前去睇,而家應該多好多嘢睇啩!

引用:
原帖由 笑話人生 於 2021-9-15 03:26 PM 發表

中意乒乓球

物件同人接觸就會發生案件。博物館唔好用一般述語去形容比較好。

沒有

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-9-16 02:15 PM 發表

北京軍事博物館,幾層樓高,飛機大炮槍械目不睱給!我係廿幾年前去睇,而家應該多好多嘢睇啩!
未有機會去,上一次去北京係2007年

引用:
原帖由 Jainx1917 於 2021-9-17 09:19 AM 發表

物件同人接觸就會發生案件。博物館唔好用一般述語去形容比較好。
唔係好咩,姐係咩意思?

蘇州博物館,貝律銘先生設計,整個看展過程是一種美學的享受。文創店非常多的伴手禮,適合送朋友。

引用:
原帖由 天天疑惑的手袋 於 2021-9-22 04:47 PM 發表

蘇州博物館,貝律銘先生設計,整個看展過程是一種美學的享受。文創店非常多的伴手禮,適合送朋友。
頭先睇咗d圖,真係幾靚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]