• 瀏覽: 10,133
  • 回覆: 74
  • 追帖: 6
如果吾想拆部機出來洗,可以喺前面用水沖洗下排coil,用下面的電動噴洗器都幾方便,出水有一定庒力,當然不及洗車鎗咁勁,但用來沖走d塵足夠有餘。

如用來沖洗去水管jelly,雖然未試過,相信應該冇問題

容器可用1.5升汽水樽,夠灑幾分鐘了。

至於價格,估吾到咁平,只係25人仔,充電用USB線。

updated:

熱賣及精選
引用:
原帖由 teddybearhk 於 2021-9-15 07:15 PM 發表

如果吾想拆部機出來洗,可以喺前面用水沖洗下排coil,用下面的電動噴洗器都幾方便,出水有一定庒力,當然不及洗車鎗咁勁,但用來沖走d塵足夠有餘。

如用來沖洗去水管jelly,雖然未試過,相信應該冇問題

容器可用1.5升汽水樽,夠灑幾分鐘了。

至於價格,估吾到咁平,只係25人仔,充電用USB線。
25 蚊人仔抵到喊........應該都有啲用掛

如果唔 WORK 可以當玩具水槍

我就用蒸汽清潔機加擦頭,快靚正。

有冇link?

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 2021-9-15 08:09 PM 發表

絕對吾係玩具,設計可用來淋花,好方便

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-9-15 09:03 PM 發表

有冇link?
已加圖片

引用:
原帖由 teddybearhk 於 2021-9-15 09:52 PM 發表

已加圖片
thanks
其實,我買了另一牌子類似的東西
十分好用但要四五十人仔
如果壞了,就買你這隻

好ok 喎

淘寶真係:你想像到嘅會有,連想像唔到嘅都有

呢d產品,放上家品店賣起碼要$150元,用150元買個噴水壼?吾怪得HK店舖冇人入貨。

其實用蒸氣機噴洗都好方便

樓主果種如果條喉太短,用唔到較深較大容量水樽,咁就好快噴哂 ! 不如用手打氣式噴水壺,起碼水容量仲大好多,而且噴射力都唔差 !

👍

電動係好、但部嘢要用時冇電就係煩惱。都係手動壓力壺好啲

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 15/9/2021 20:09 發表

分分鐘的噴射力,  同五蚊一個嗰啲手動噴壺差唔多

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-9-16 12:27 AM 發表

樓主果種如果條喉太短,用唔到較深較大容量水樽,咁就好快噴哂 ! 不如用手打氣式噴水壺,起碼水容量仲大好多,而且噴射力都唔差 !

容量不足問題好容易解決,啱啱淘左條五米軟喉(10人仔),可以接入浴室的水桶,開住水龍頭,便可以無限制地出水

用手打氣?唔夠一分鐘已經冇哂力喇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]