• 瀏覽: 5,409
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
本主題由 呆頭鳥 於 2021-9-16 07:54 AM 移動
2019年以前,就是疫情未發生一段長時間,我經常獨身到內地旅遊,玩一至兩天就回到香港繼續工作。  疫情發生那一年開始,我已經絕少到內地遊玩。  其實要住二星期酒店,加埋食宿,屁如一般¥200房費一天酒店,加三餐,相信,折合港幣,都要七千幾蚊先至可以離開酒店。  我肯定是不會再嘗試這段時間回去,理由是一. 房費太貴,一般打工的都難以負擔
二.逗留時間太長,顧主無可能有咁長假期任放
三.每天都在酒店房間呆逗留,每天見到執拾房間的員工都煩,走廊外面的工作人員每天的厭惡及卑視聲音,與及在房間內應付突然電視無晝面,WIFI突然終斷良久一段時間。
大家就會明白,如無必要,無需離開香港,往其他地方了!

熱賣及精選
引用:
原帖由 V.LOSS 於 2021-9-15 07:25 PM 發表

2019年以前,就是疫情未發生一段長時間,我經常獨身到內地旅遊,玩一至兩天就回到香港繼續工作。  疫情發生那一年開始,我已經絕少到內地遊玩。  其實要住二星期酒店,加埋食宿,屁如一般¥200房費一天酒店,加三餐,相信,折合港幣,都要七千幾蚊先至可以離開酒店。  我肯定是不會再嘗試這段時間回去,理由是一. 房費太貴,一般打工的都難以負擔
三.每天都在酒 ...
宜家香港好似一個城市監獄一樣,返大陸又唔係,去外國又唔係

引用:
原帖由 V.LOSS 於 2021-9-15 07:25 PM 發表

三.每天都在酒 ...
咁大段嘢,以為有啲乜嘢金石良言,原來得啖笑。

上去隔離14日唔會有人入嚟執房
本人已上去隔離過兩次
都唔知你想講乜

真係唔知篇嘢想表達啲乜?

我封關前每個月都會去幾次深圳,要隔離14日硬係唔會去啦

我希望大陸能早日取消香港入境的隔離要求

引用:
原帖由 singging510 於 2021-9-16 11:33 發表

喺呀!皮費非常重皮

引用:
原帖由 晏云軒 於 2021-9-16 10:57 發表

我希望大陸能早日取消香港入境的隔離要求
當然啦!最好是兩邊一齊通關,全面開放羅湖,同落馬洲口岸

引用:
原帖由 橫蠻無理的儍瓜 於 2021-9-16 10:47 發表

我封關前每個月都會去幾次深圳,要隔離14日硬係唔會去啦
而且,隔離14日,進行商務工作事情,真喺好麻煩。

引用:
原帖由 鋼鐵有淚 於 2021-9-16 02:34 發表

上去隔離14日唔會有人入嚟執房
本人已上去隔離過兩次
都唔知你想講乜
無人入嚟執房,咁房間床單,廁所毛巾及其他用品,包括每日房間垃圾桶的垃圾,無人幫你放入房間更新,或叫你擲出房外比佢哋清理?點解房價可以同平日一樣收咁多,揾鬼信!

引用:
原帖由 V.LOSS 於 17-9-2021 17:44 發表

無人入嚟執房,咁房間床單,廁所毛巾及其他用品,包括每日房間垃圾桶的垃圾,無人幫你放入房間更新,或叫你擲出房外比佢哋清理?點解房價可以同平日一樣收咁多,揾鬼信!
房間裡所有物品包括個人用品 例如毛巾 全部只有入、無出,愛信不信😀
btw你係咪比人呃得多有陰影?點解啲咁少既事都可以懷疑人呃你?

引用:
原帖由 鋼鐵有淚 於 2021-9-17 23:58 發表

房間裡所有物品包括個人用品 例如毛巾 全部只有入、無出,愛信不信😀
btw你係咪比人呃得多有陰影?點解啲咁少既事都可以懷疑人呃你?
無理由,房間的垃圾,隔夜毛巾同被鋪,仍舊擺放喺度,肯定增加疫情風險

引用:
原帖由 V.LOSS 於 18-9-2021 14:28 發表

無理由,房間的垃圾,隔夜毛巾同被鋪,仍舊擺放喺度,肯定增加疫情風險
垃圾可放落門口有個生化廢物既桶 佢哋揾人嚟收 毛巾可以叫佢地再比 但唔會幫你換 只可入 不能出

主題標籤 #酒店 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]