• 瀏覽: 51,803
  • 回覆: 586
  • 追帖: 3
日前無綫《2021香港小姐競選決賽》有歌神張學友擔任表演嘉賓,學友相隔20年再踏港姐舞台,有網民聲稱為睇學友先睇港姐。張學友於管弦樂隊伴奏下唱出3首自己嘅名曲,包括《春風秋雨》、《李香蘭》、《愛是永恆》,之後又與Gin Lee合唱,而佳麗就着上高衩晚裝伴舞,整個表演非常搶眼。

同場加映: 【專訪】聲夢傳奇│炎明熹與父母分開生活促獨立 「長時間冇見面感情總會爭少少」

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3060021/張學友遭導演劉翁指「賣弄技巧」 被熱烈討論引發「世代之爭」

喜唔喜歡聽又係好個人,但唔係你一條蛋散話唔好聽就當係,你想出位有多的人認識你
呢的叫爐火純青,唔識就咪扮代表

https://www.youtube.com/watch?v=YlB-Y9bssdM

熱賣及精選
乜水嚟? 

搏出位

邊L個係劉翁?認真的,真係唔知係乜水

各位,唔洗幫依條能樣出位了,希望我係最後一個留言,越多人插佢佢仲高興,你欣賞與否無緊要,但人地只需用演唱會票房同唱片數字已經無野需要再嘈

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-16 01:09 AM 發表

已故亞視一哥劉志榮,人稱劉翁。

呢個智障導演系乜水?

引用:
原帖由 ufo2018 於 2021-9-16 12:27 AM 發表

日前無綫《2021香港小姐競選決賽》有歌神張學友擔任表演嘉賓,學友相隔20年再踏港姐舞台,有網民聲稱為睇學友先睇港姐。張學友於管弦樂隊伴奏下唱出3首自己嘅名曲,包括《春風秋雨》、《李香蘭》、《愛是永恆》,之後又與Gin Lee合唱,而佳麗就着上高衩晚裝伴舞,整個表演非常搶眼。

同場加映: 【專訪】聲夢傳奇│炎明熹與父母分開生活促獨立 「長時間冇見面感情總會爭少少」

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3060021/張學友遭導演劉翁指「賣弄技巧」 被熱烈討論引發「世代之爭」
點賣弄技巧,都好過一班完全冇技巧嘅爛仔,走上嚟扮歌星扮韓星

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-16 01:09 AM 發表

一個又肥又樣衰嘅街頭麻甩佬

乜水
憑乜制存在感??
憑佢夠on9??? 

收視方面, 曾志偉贏唔到余大媽, 仲連累埋張學友被外界狠批, 今次港姐選舉, 可謂「雙輸」!!

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-9-16 01:22 AM 發表

一個又肥又樣衰嘅街頭麻甩佬
係一個又肥又樣衰又要博出位但無料兼無品嘅街頭契弟麻甩佬!

如果張學友今次係上ViuTV表演,仲會唔會有呢啲「世代之爭」呢?

一上TVB就比人擺上枱,係咪想比壓力其他歌手唔好上TVB呢?

有技巧就要show off一下, 就好似大衞高拍菲就緊係賣弄下D魔術, 吳剛師父就要飲滾油, 唔係觀眾唔收貨

歌迷就系想學友賣弄技巧, 唔系駛乜睇佢.
曾志偉令到張學友臨老唔過得世.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]