• 瀏覽: 3,671
  • 回覆: 16
記者曾在國際專業心理學院畢業
他知道受訪者一般都會因為緊張而講表面說話
所以不會向只會說表面話的人做OB紀錄
而且是一名專業的國際刑警
因為身份特殊不公開於時代雜誌上
根據專業統計數字
行車週末流量下跌了兩至三成
受訪問的人士都是中年不等
主要原因不是疫情關係:
香港是一個中共管理底下的國際大都會,而且是中國培訓中小企的發展進行中發現一個東西
1 加速主義令到香港人不再熱愛單車
由於市民追求物質引誘,多數都會買公路單車或者名牌一萬蚊左右,因此導致中年人士對貴單車不感興趣。
2 公路單車銷售量大增同時執法嚴謹
明顯地單車徑以限制速度,不接受超過大概40公里每小時,公路單車的人都不願意在單車徑行駛,再加上行人或者交通執法嚴謹,對於踩去公路的人不再感興趣
3MTB 太大架放在家中不方便
大部單車主要係訓練力度和控制能力,以前的初學者一般都是因為MTB熱愛單車, 隨著時代不同底下MTB 成為了城市中慢速或者地方太窄的 單車徑拖後腿,市民都只會買摺車
4 摺車太過細不方便踩全程
一般健康的中年男士都不會踩摺車,踩摺車的人大概都是因為痴迷摺車的外觀,以實際相差中年男士由於氣力一般都踩不超過40公里或以上,再加上平衡力導致容易炒車
5 租車老闆 越來越不近人情
不是公路單車的名牌一般都不會重視,維修費已經收平了市民,不是熟客不會太過好服務, 甚至會對摺車的人有一種歧視

熱賣及精選
被洗腦寫嘅一篇毫無參考價值廢文, 但呃到我入黎睇, 後悔不已....

引用:
原帖由 z_gundam_2008 於 2021-9-17 10:56 AM 發表

被洗腦寫嘅一篇毫無參考價值廢文, 但呃到我入黎睇, 後悔不已....
其實能寫出一篇廢文
一點也不容易

要真係好廢才做到
霍金做唔到

主因地小人多,
次因政府高壓統治+多做多錯,中國人要管既思維無意調和任何矛盾.

除此之外其實單車豐儉由人, 人7車3, 要SHOWOFF比魡魚音響HIFI更好,
又能滿足男人對速度慾望, 任創傷性, 真係一種好好推廣既運動.

文筆欠通順,邏輯亦太主觀。

單就第4點計,踩摺車40公里簡直係碎料,唔知樓主以乜思維得出此神推論?

呢排太熱少踩左,影響左個數據唔女子意思喎!

癈人寫癈文

我係以中庸之道去喜歡單車研究單車同踩單車。
樓主所提文,並非車友立場亦不知單車是何物。
只係翻譯轉載鬼佬所言,帶正字意識去描述。
係浪廢大家時間嘅廢文一篇。
.....................................
冰厚非一日
廢文何一夜
重睇樓主所發之文亦係廢料。
我有一架三千摺車,邊個要?
放喺屋企好阻訂
送畀人又話屋企冇位

放喺街上又好似虧虧地
限屯門友
......................................................
為何主管只係鬧我一個人?其他人都有錯
但主管只會在意我犯了一點犯錯
...................................................
未知其人先看其文
若果有料定必高分
文章顯智慧
踩車見腳頻
潮流有冷熱
何須唱氣氛

仲好 無人阻我踩

引用:
原帖由 tjo 於 2021-10-3 11:35 PM 發表

仲好 無人阻我踩
Bingo

引用:
原帖由 慢行者 於 2021-9-17 15:10 發表

文筆欠通順,邏輯亦太主觀。

單就第4點計,踩摺車40公里簡直係碎料,唔知樓主以乜思維得出此神推論?
絕世靚抽!

而家摺車好耐用

世界第一摺車名牌,dahon,三千元,已經適合快踩!

引用:
原帖由 梳化上的玉腿 於 2021-9-17 11:07 發表

其實能寫出一篇廢文
一點也不容易

要真係好廢才做到
霍金做唔到

豐田氫氣動力
panasonic全自動化生產優質低價單車

2020東京奧運絕世靚抽!

(日本果邊有出東京奧運的電動單車
https://news.panasonic.com/jp/pr ... -2/jn210730-2.html)

(可惜panasonic cycle只限日本有售!
https://cycle.panasonic.com/)

樓主俾特屍拉毒壞哂,以為佢D垃圾電動車係萬能!

完全唔知乜係單車之樂!

自從有條屯馬單車徑就少人踩單車了,意外多左,識踩單車嘅人少左

少咗人踩車,係因為要返工呀!高手!

我喺度同大家講大家不要再買單車
等啲單車大冧價

香港夏天真係唔適宜踩單車
踩完底褲都扭得出水

講少少好少題外話

咁冬天踩單車最好啦有一晚我喺啟晴邨
踩去郵輪再返觀塘我屋企時間晚上1點
我踩車我怕熱係著短褲單車衫
點知就凍到我去ok便利店問姐姐攞個垃圾膠袋
當衫著真係咁樣 踩到觀塘踩返屋企 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]