• 瀏覽: 6,329
  • 回覆: 48
琴晚睇咗《沙丘瀚戰》特別場, 未入場之前朋友話當星戰咁睇, 亦聽聞分開兩部份? (定唔止?)
睇預告知道主角保羅發夢成日見到女仔, 係咩人? 有伏線...

優先場好精緻嘅一張戲飛! 套戲靜態同內心戲較多, 唔同星戰果種飛船炮彈橫飛, 值得一睇係因為幾點:

1) 由科幻原著《沙丘》改編, 銀翼殺手2049 (Blade Runner 2049)Denis Viileneuve 執導

2) 演員陣容鼎盛: Lady Bird 添麥菲查洛美 (Timothee Chalamet)、 蜘蛛女 (Zendaya)、 水行俠 星積遜莫瑪 (Jason Momoa)、 Marvel Endgame 魁隆 佐斯布連(Josh Brolin)、星球大戰系列型仔機師 Oscar Isaac、西班牙影帝
查維爾巴頓 (Javier Bardem)、 台灣男星張震

3) IMAX拍攝及格式化,鏡頭影像震撼細緻

片長156分鐘, 望住個沙漠星球景有啲口乾, 不過唔好係戲院內飲食, 成齣戲劇情緊湊無廁所位, 建議大家入場前飲定小小水啦!

值得二掃 👍🏻

熱賣及精選
今日睇咗......

今日睇左...俾套戲啲氣氛差啲悶到瞓著....覺得吹大 左...睇星戰都起碼有啲緊張感...呢套直情冇....

超好睇, 星戰基本上完全無得比(當然撇開舊3集)...
不過呢個導演啲戲香港似乎好少人鍾意睇

引用:
原帖由 Rami334 於 2021-9-16 04:20 PM 發表

琴晚睇咗《沙丘瀚戰》特別場, 未入場之前朋友話當星戰咁睇, 亦聽聞分開兩部份? (定唔止?)
睇預告知道主角保羅發夢成日見到女仔, 係咩人? 有伏線...

優先場好精緻嘅一張戲飛! 套戲靜態同內心戲較多, 唔同星戰果種飛船炮彈橫飛, 值得一睇係因為幾點:

1) 由科幻原著《沙丘》改編, 銀翼殺手2049 (Blade Runner 2049)Denis Viileneuve 執導

2) 演 ...
二掃係咩意思? 大陸用語

佩服樓主講完無面紅

我成世人未試過起戲院睇一套電影可以瞓著咗3次  同場有個丫叔完場果陣都仲未起身    專治失眠之作

訓左兩次.

引用:
原帖由 異域原始的頭巾 於 2021-9-17 06:46 發表

我成世人未試過起戲院睇一套電影可以瞓著咗3次  同場有個丫叔完場果陣都仲未起身    專治失眠之作
堅定流?我最近真係失眠,想試下

其實部戲只係小說第一本既前半部份,未入戲肉......

引用:
原帖由 Jefftungkk 於 2021-9-17 10:24 AM 發表

其實部戲只係小說第一本既前半部份,未入戲肉......
個導演出品都係節奏慢, 又唔知等幾多年先有第二集

引用:
原帖由 Simonothing 於 2021-9-17 11:15 AM 發表

一切都要睇票房......

引用:
原帖由 Simonothing 於 2021-9-17 11:15 AM 發表

套套想呃多一輯拍?  都要拍D野比人睇先得丫

引用:
原帖由 異域原始的頭巾 於 2021-9-17 06:46 AM 發表

鍾意口水多過茶 同埋 失眠嘅人 最啱睇呢套
呢類咁嘅戲
最啱嗰啲成日話>動作特技 多而又冇劇情嘅人去睇

跟star war 差很遠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]