• 瀏覽: 1,699
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
well,
某高級會所行政主廚指明要,咁就唸唸佢
眼見兩隻蠔Roland lambert,其實係3隻,有一隻gillardeau打咗醬, 放喺啲泡底,面係法國夏天黑松露
另一係11 Mad Park嘅失傳鵝肝椰菜卷,配imperial ossetra 魚子醬
慢煮美國頂級牛柳,肉汁壽喜燒,醬油漬日本蛋黃
仲有啱啱炒起嘅蟹粉龍蝦手造麵
最後係富良野赤肉蜜瓜,配tome de barges, le Bleu, comte 30 months

永遠懷念貓貓 20110112 咪咪 20200413

唏噓嘅廚房佬 孤獨嘅美食家 冇腳嘅糯米雞

黃色恐怖的年代,一群人打著民主,自由,人權旗號,在香港進行大肆破壞,毀掉市容,推倒經濟,撕裂關繫.
引用:
原帖由 newcome 於 2021-9-17 08:31 發表

well, 眼見兩隻蠔Roland lambert,其實係3隻,有一隻gillardeau打咗醬, 放喺啲泡底
另一係11 Mad Park嘅失傳鵝肝,配imperial ossetra 魚子醬
仲有富良野赤肉蜜瓜,配tome de barges, le Bleu, comte 30 months
仲有冇其他嘢食呀?

引用:
原帖由 A1000 於 2021-9-17 08:33 AM 發表

仲有冇其他嘢食呀?
仲唔夠?

引用:
原帖由 newcome 於 2021-9-17 08:34 發表

仲唔夠?
ok.

All look so luxury🤗
蟹粉龍蝦手造麵 should be good with e-face too😋

引用:
原帖由 velocirapta 於 2021-9-17 08:42 AM 發表

All look so luxury🤗
蟹粉龍蝦手造麵 should be good with e-face too😋
配蔥油伴麵

富豪

好肚餓

引用:
原帖由 Fat_dada 於 2021-9-17 10:01 AM 發表

富豪
食材好貴

引用:
原帖由 newcome 於 2021-9-17 08:31 AM 發表

well,
某高級會所行政主廚指明要,咁就唸唸佢
眼見兩隻蠔Roland lambert,其實係3隻,有一隻gillardeau打咗醬, 放喺啲泡底,面係法國夏天黑松露
另一係11 Mad Park嘅失傳鵝肝,配imperial ossetra 魚子醬
仲有富良野赤肉蜜瓜,配tome de barges, le Bleu, comte 30 months
What did the Chef de Cuisine reckon? Insane

引用:
原帖由 Patronuses 於 2021-9-17 01:03 PM 發表

What did the Chef de Cuisine reckon? Insane
呢餐拗爆頭

主題標籤 #西餐 #龍蝦
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]