• 瀏覽: 4,084
  • 回覆: 41
有苦主買咗部,  機肉連機殼不能分開的窗口式冷氣機, 現在裝唔到好煩惱.
如果係裝吊架都仲可以, 裝完吊架就推部機出去, 之後喺個底度裝個去水盤 .
但如果坐上冷氣機台,  幾十樓又行唔到出去,  真係唔知點裝?
大家買窗口式冷氣機時要小心注意.

https://www.lg.com/hk/support/product/lg-W3NQ08UNNP1

熱賣及精選
引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-17 10:06 AM 發表

有苦主買咗部,  機肉連機殼不能分開的窗口式冷氣機, 現在裝唔到好煩惱.
如果係裝吊架都仲可以, 裝完吊架就推部機出去, 之後喺個底度裝個去水盤 .
但如果坐上冷氣機台,  幾十樓又行唔到出去,  真係唔知點裝?

https://www.lg.com/hk/support/product/lg-W3NQ08UNNP1

好簡單,自己唔識裝就交俾師傅做,有冷氣機台其實都一樣要裝支架,不裝支架是偷工減料。

引用:
原帖由 40342 於 17/9/2021 13:03 發表

好簡單,自己唔識裝就交俾師傅做,有冷氣機台其實都一樣要裝支架,不裝支架是偷工減料。
我3部冷氣機,  2部四分三匹,  一部兩匹, 座上冷氣機石屎台,  都冇裝支架,  個窗框用六口螺絲上住個機殼.
後面只係用兩嚿紅色膠頂住. 係咁多

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-17 02:07 PM 發表

我3部冷氣機,  2部四分三匹,  一部兩匹, 座上冷氣機石屎台,  都冇裝支架,  個窗框用六口螺絲上住個機殼.
後面只係用兩嚿紅色膠頂住. 係咁多
你不裝支架並不等於不可以裝支架。

那些不能獨立拉出機肉的冷氣機,基本上不合適在高層樓宇安裝,一般是有特定用途。

引用:
原帖由 40342 於 17/9/2021 14:56 發表

你不裝支架並不等於不可以裝支架。

那些不能獨立拉出機肉的冷氣機,基本上不合適在高層樓宇安裝,一般是有特定用途。
那些不能獨立拉出機肉的冷氣機,基本上不合適在高層樓宇安裝,一般是有特定用途  <-----呢樣嘢我同意呀.
所以要提醒大家買機時候要小心注意

寫明機底離地75-150cm喎

引用:
原帖由 juamac 於 17/9/2021 15:39 發表

寫明機底離地75-150cm喎
似乎呢啲機係畀嗰啲村屋地下安裝,
部機喺豐x,  老百匯有得買,   唔知買嗰時,  sales 會唔會提醒個買家,  如果你係住樓,  有機會安裝唔到?

我住高層都有裝呢部,  其實有咩問題?

Ps 石屎台落架裝

當然係師傅搞

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-17 10:06 AM 發表

...
請問樓主,機主係你 FD ? 抑或係網上新聞

引用:
原帖由 mcqueench 於 17/9/2021 16:40 發表

Ps 石屎台落架裝

當然係師傅搞
你推咗部機出去之後,  點樣安裝個去水兜在底部?

引用:
原帖由 mcqueench 於 2021-9-17 04:40 PM 發表

Ps 石屎台落架裝

當然係師傅搞
唯一問題只是洗機時要整部機拆下,不能只拉出機肉。再裝上時又要重新打防水膠封邊。

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 17/9/2021 16:50 發表

請問樓主,機主係你 FD ? 抑或係網上新聞
另外一個論壇

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-17 04:50 PM 發表

你推咗部機出去之後,  點樣安裝個去水兜在底部?
水兜可預早安在支架底。

LG

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-17 04:51 PM 發表

另外一個論壇
O I C .......呢款機都幾蝦人買和安裝,除左機後便有騎樓或村屋就較易安裝

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]