• 瀏覽: 1,975
  • 回覆: 34
港台32直播全運係好事 但唔點解畫面又要縮小 有個框 睇到好唔舒服

熱賣及精選
多個手語小屏幕的確好影響,但都無辦法。港台改邪歸正,唔撐暴徒,撐聾啞人士,直得欣賞

下午時段,見徐嘉樂加一個嘉賓直踩5,6個鐘,見佢好似好辛苦。

引用:
原帖由 ABC1990 於 2021-9-17 12:03 PM 發表

多個手語小屏幕的確好影響,但都無辦法。港台改邪歸正,唔撐暴徒,撐聾啞人士,直得欣賞
唔係講手語人士個框 係個大框

引用:
原帖由 ABC1990 於 2021-9-17 12:03 PM 發表

港台幾年前開始已經唔少節目有手語啦🤷🏼‍♂️🖕立法會直播都有手語🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 raclau 於 2021-9-17 12:11 PM 發表

可能,可能 chop 左央視廣告啩?

引用:
原帖由 raclau 於 2021-9-17 12:11 PM 發表

可能想大家轉台掛🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 6674 於 2021-9-17 12:33 PM 發表

可能,可能 chop 左央視廣告啩?
用格仔就得啦 用個大框好礙眼

引用:

因為手語小屏出現,所以要把大屏按比例縮小,就出現了外框。正常都唔會直接張小屏直接“啪”上去,否則會遮到大屏的內容。

引用:
原帖由 ABC1990 於 2021-9-17 12:35 PM 發表

因為手語小屏出現,所以要把大屏按比例縮小,就出現了外框。正常都唔會直接張小屏直接“啪”上去,否則會遮到大屏的內容。
呢家都有遮 不過少左 

咁要買多個大電視

殘奧看一次就夠、全運又手語.....頂!

引用:
原帖由 raclau 於 2021-9-17 10:06 AM 發表

港台32直播全運係好事 但唔點解畫面又要縮小 有個框 睇到好唔舒服
可能係格式不對,要轉格式須要新儀器不過冇錢

引用:
原帖由 ABC1990 於 2021-9-17 12:05 PM 發表

下午時段,見徐嘉樂加一個嘉賓直踩5,6個鐘,見佢好似好辛苦。
遲D仲有殘運,應該又係揾佢,又要辛苦佢了

不敢批評手語或乳首。
最吾好係無預告,例如每小時列出當天節目,晩上列出明天節目。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]