• 瀏覽: 13,096
  • 回覆: 92
  • 追帖: 1
首先講講佢背景,五張幾,頭髮白晒,妻離子散,屋都賣埋,住公司。平日除咗公司膳食,我見佢收工拎公司兩塊麵包嚟食。我心諗,你輸少場馬都食到嘔啦。

有時老細食唔晒,唔食嘅嘢攞返嚟,佢就食最多。以前我買蛋撻請同事食,佢就當飯咁食。

噚日老細拎咗一個月餅,佢第一句自己口味變咗,宜家鍾意奶皇,但咪又係食咗一半。上星期有個同事拎咗四個奶皇,佢自己一食食兩個。另外嗰啲我諗都係佢食埋。

早幾日拎咗4個奶皇月餅嗰位同事,噚日又拎咗十幾個返嚟。我噚晚收工嘅時候,仲有大約12個,今日返工得返兩個,最後兩個睇住佢食埋。我計佢兩日食咗十五六個。

大佬,有個同事放假,你留一個比人得唔得呀?

引用:
原帖由 鴻圖樓女惡人 於 2021-9-17 10:41 發表

首先講講佢背景,五張幾,頭髮白晒,妻離子散,屋都賣埋,住公司。平日除咗公司膳食,我見佢收工拎公司兩塊麵包嚟食。我心諗,你輸少場馬都食到嘔啦。

有時老細食唔晒,唔食嘅嘢攞返嚟,佢就食最多。以前我買蛋撻請同事食,佢就當飯咁食。

噚日老細拎咗一個月餅,佢第一句自己口味變咗,宜家鍾意奶皇,但咪又係食咗一半。上星期有個同事件拎咗四個奶皇,佢自己一食食兩個。
咁佢只係可惜, 唔覺得有乜咁可恨,
而同佢只係年紀大, 無老屎忽嘅行為
除非你覺得食月餅有問題嘅話另計

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:23 AM 發表

工作上老屎忽一名。

例子:老細問新人做成點,我照直講。佢轉頭話我唔應該咁做。但佢又篤夜更經理背脊。

引用:
原帖由 鴻圖樓女惡人 於 2021-9-17 11:26 發表

工作上老屎忽一名。

例子:老細問新人做成點,我照直講。佢轉頭話我唔應該咁做。但佢又篤夜更經理背脊。
老細問新人做成點,我照直講<< 咁要視乎你講咩, 人地係新人, 有無人提過佢?
篤夜更經理背脊<< 同樣, 咁要視乎佢講咩, 人地係舊人, 仲係經理, 有無人提過佢?
而且可以篤經理背脊? 個位50歲員工係老臣子?還是真係有錯反映?

其實你未講得出呢個OSF嘅可恨之處, 還是其實佢並無可恨之處比你講?
建議你唔好唔好針對佢, 做好自己本份

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:33 AM 發表

老細問新人做成點,我照直講<< 咁要視乎你講咩, 人地係新人, 有無人提過佢?
篤夜更經理背脊<< 同樣, 咁要視乎佢講咩, 人地係舊人, 仲係經理, 有無人提過佢?
而且可以篤經理背脊? 個位50歲員工係老臣子?還是真係有錯反映?

其實你未講得出呢個OSF嘅可恨之處, 還是其實佢並無可恨之處比你講?
建議你唔好唔好針對佢, 做好自己本份
嗰個新人,一返工就去痾屎,跟住又話食煙,一個鐘後我收工,見到佢又喺廁所食煙,三十幾歲人啦。

佢篤夜更經理背脊,佢話阿邊個仲未返喎,你call吓佢好啲,夜更經理唔理佢,答佢唔通要湊仔女咩,佢第二日話比事頭婆知。

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:23 AM 發表

食月餅唔係問題,佢一個人食一半就有問題!

引用:
原帖由 鴻圖樓女惡人 於 2021-9-17 11:40 發表

食月餅唔係問題,佢一個人食一半就有問題!
五張幾,妻離子散,屋都賣埋,住公司。平日除咗公司膳食,我見佢收工拎公司兩塊麵包嚟食<<<

食一半月餅唔健康, 比我唔會比佢食, 而且會建議佢食健康D,
年紀唔細, 人又無錢又無, 同事仲要上網唱佢, 做人都幾可憐,
我選擇同情佢

引用:
原帖由 鴻圖樓女惡人 於 2021-9-17 11:39 發表

嗰個新人,一返工就去痾屎,跟住又話食煙,一個鐘後我收工,見到佢又喺廁所食煙,三十幾歲人啦。

佢篤夜更經理背脊,佢話阿邊個仲未返喎,你call吓佢好啲,夜更經理唔理佢,答佢唔通要湊仔女咩,佢第二日話比事頭婆知。
新人屙屎無問題, 除非你唔屙
新人食煙, 你有無提佢? 30歲人唔代表成熟, 大量無腦BB

篤夜更經理背脊,佢話阿邊個仲未返喎<<
咁好應該喎, 你有個同事遲遲未返工, 你唔會CALL佢返嚟? 或者問佢係咪請病假?
如果佢成日擴工同事頭婆叫篤背脊, 咁係咪應該包庇佢? 唔出聲, 任個個都唔返???????

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:47 AM 發表

五張幾,妻離子散,屋都賣埋,住公司。平日除咗公司膳食,我見佢收工拎公司兩塊麵包嚟食<<<

食一半月餅唔健康, 比我唔會比佢食, 而且會建議佢食健康D,
年紀唔細, 人又無錢又無, 同事仲要上網唱佢, 做人都幾可憐,
我選擇同情佢
有一次我話經理要返水吧,飯都冇時間食,食麵包皮,好慘。

佢話呢啲係佢選擇,唔使可憐佢。

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:49 AM 發表

新人食煙, 你有無提佢? 30歲人唔代表成熟, 大量無腦BB

咁好應該喎, 你有個同事遲遲未返工, 你唔會CALL佢返嚟? 或者問佢係咪請病假?
如果佢成日擴工同事頭婆叫篤背脊, 咁係咪應該包庇佢? 唔出聲, 任個個都唔返???????
就算經理唔出聲,事頭婆都會知人有冇返。夜更經理意思係,佢返就返,唔會call同事起身㗎喇。

條老嘢自己就叫我唔好話夜更同事點點點比事頭婆聽,但佢自己就做!

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:49 AM 發表

又有一次佢收咗工,佢叫我抹晒刀叉先走!

到第二日,佢收工,成盤刀叉洗完未抹,我咪報寸。

佢是咪成日XZY你

引用:
原帖由 jacky9732 於 2021-9-17 12:12 PM 發表

佢是咪成日XZY你
笑裡藏刀

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-9-17 11:47 AM 發表

我選擇同情佢
好似我買打蛋撻,有七個同事,有人食一個,有人食兩個咪正常。佢一個人食五個

引用:

又好似有一晚,xx雞賣晒,廚房已通知經理。佢一個屈尾十,whatsapp老闆娘!

提示:支持鍵盤翻頁左 右