• 瀏覽: 15,694
  • 回覆: 98
  • 追帖: 2
已經拍咗個幾月,每日慳2蚊,積少成多。

雖然個位比較遠,但行多少少路返工又有咩所謂,當做下運動,成日都坐喺到好唔健康

依家已經慣咗呢種生活,覺得行多咗路,人都開心d,又比少d車錢,每日2蚊,一個月都慳到一餐飯錢

你拎老人家張卡呀?

窮人思維就係咁  睇果兩蚊 睇到沙煲咁大

引用:
原帖由 酒醉三分鐘 於 2021-9-17 12:50 PM 發表

已經拍咗個幾月,每日慳2蚊,積少成多。

雖然個位比較遠,但行多少少路返工又有咩所謂,當做下運動,成日都坐喺到好唔健康

依家已經慣咗呢種生活,覺得行多咗路,人都開心d,又比少d車錢,每日2蚊,一個月都慳到一餐飯錢
一個月都慳到一餐飯錢.
>>>服. 不如諗下點賺多d錢好過.

其實行下好,痾屎都易d

樓主餐飯都幾貴吓。

引用:
原帖由 呀豹 於 2021-9-17 01:39 PM 發表

樓主餐飯都幾貴吓。
~22日x2=44,貴????

引用:
原帖由 你望緊我個名 於 2021-9-17 12:51 PM 發表

你拎老人家張卡呀?
帽事呀?係慳$2一日喎。

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-9-17 01:30 PM 發表

其實行下好,痾屎都易d
但痾尿都難d?

引用:
原帖由 隔夜冰凍的手袋 於 2021-9-17 01:43 PM 發表

~22日x2=44,貴????
清醒D, 搭兩蚊車唔係慳咗兩蚊,慳嘅係個差價,假設樓主坐開架車每程5蚊(唔算特別貴喇),一程就慳咗3蚊,放工呢?一來一回慳咗6蚊一day了,當你x22,都食百零蚊餐,算係咁喇下話。

精打細算喎👍👍

睇返上面好似好多人都烏烏吓以為慳兩蚊算係乜,係慳咗差價呀各位,如果你住得遠,14蚊一程,你就慳12, 來回24皮㗎喇哥仔。

引用:
原帖由 呀豹 於 2021-9-17 01:50 PM 發表

清醒D, 搭兩蚊車唔係慳咗兩蚊,慳嘅係個差價,假設樓主坐開架車每程5蚊(唔算特別貴喇),一程就慳咗3蚊,放工呢?一來一回慳咗6蚊一day了,當你x22,都食百零蚊餐,算係咁喇下話。
好似你唔清醒喎?睇清楚先啦。

引用:
原帖由 呀豹 於 2021-9-17 01:55 PM 發表

睇返上面好似好多人都烏烏吓以為慳兩蚊算係乜,係慳咗差價呀各位,如果你住得遠,14蚊一程,你就慳12, 來回24皮㗎喇哥仔。
樓主係去拍咭慳2蚊喎。

咁可能樓主真係慳2蚊啦(佢坐車正價4元),但起碼都計來回罷。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]