• 瀏覽: 13,278
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
我見好多人都話中秋可以早放,又見到有人話個日公司直頭放假咁好
但係做零售同飲食冇得早放之餘仲要放晏啲…
唉,做零售同飲食有時都幾慘,大時大節例牌冇假放仲有時要比平時遲走一個鐘

明明今年咁好彩可以比我中秋放到假,都要比個同事r走左
出完更表之後有拍拖既同事走去同老細講佢個日約左男朋友屋企人食飯可唔可以比佢一係返早一係放假喎
但係個日返早既係老細,姐係得返放假比老細揀啦
就搞到我明明放假都要變返工,有拍拖大晒咩?

熱賣及精選
唔想返咪射波囉,等你老細個日要返全日

你又冇拖拍,
放假黎托咩,
大把人從事E護, 保安, 運輸, 紀律部隊都要假期開工架啦,
年初一都要返呀,
都唔知你呻乜..

引用:
原帖由 imabc 於 2021-9-17 06:08 PM 發表

你又冇拖拍,
放假黎托咩,
大把人從事E護, 保安, 運輸, 紀律部隊都要假期開工架啦,
年初一都要返呀,
都唔知你呻乜..
冇拖拍就唔洗放假?我冇屋企人架?我原本放假都要變返工呻下又唔得?

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-9-17 05:47 PM 發表

我見好多人都話中秋可以早放,又見到有人話個日公司直頭放假咁好
唉,做零售同飲食有時都幾慘,大時大節例牌冇假放仲有時要比平時遲走一個鐘

出完更表之後有拍拖既同事走去同老細講佢個日約左男朋友屋企人食飯可唔可以比佢一係返早一係放假喎
但係個日返早既係老細,姐係得返放假比老細揀 ...
吳係吖。好多飲食業都收早啦。包括我。收4點。

早放cut人工

自己做老細

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-9-17 06:56 PM 發表

自己做老細
咪更加無得放

各行各業情況不一。

一年得一次放早,仲要放3點半

本身話可以放半日,今日老細話可以放全日

好事

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-9-17 05:47 PM 發表

有公返已好好

引用:
原帖由 dolly囉 於 2021-9-17 06:13 PM 發表

冇拖拍就唔洗放假?我冇屋企人架?我原本放假都要變返工呻下又唔得?
收工約左劍友呀?

引用:

依個時勢有工返算好了

主題標籤 #中秋節
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]