• 瀏覽: 3,747
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
請問一下

男命1980 年4 月 16日 2pm
年 大運
辛己庚庚 甲
未未辰申 申

全盤都係比劫食傷
應行甚麼五行才會得運?

補充
出身貧困,家境很差。
現在事業姻緣也很差,所以想請教一下。
做會計多年,2020 年3 月被裁,之後同朋友夾份自己做生意。

謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 cmillk 於 2021-9-18 06:56 AM 發表

請問一下

年  大運
辛己庚庚  甲
未未辰申  申

全盤都係比劫食傷
應行甚麼五行才會得運?

謝謝
劫傷重逢 {土金從勢 食傷兩透} --->走 異路功名 之路吧!?

1. 你是否 冇乜點須要 瞓覺呢? 睡覺不用太長時間 之意思?
2. 是否: "重利 不重名" 呢? 即是想搵多啲$$$$$之意思?
3. 工作上....是否過去做 苦力/藍嶺 之工種 呢?

如果 答:Yes , 就要走 異路功名之路 更為合適!!??

森淼
18-9-2021

引用:
原帖由 cmillk 於 2021-9-18 06:56 AM 發表

請問一下

年  大運
辛己庚庚  甲
未未辰申  申

全盤都係比劫食傷
應行甚麼五行才會得運?

謝謝
出身富貴,家境很好?

祖上不俗

引用:
原帖由 小巫見大巫 於 2021-9-18 02:23 PM 發表

出身富貴,家境很好?
相反
出身貧困,家境很差。
現在事業姻緣也很差,所以想請教一下。

引用:
原帖由 mick0114 於 2021-9-18 03:27 PM 發表

祖上不俗
祖上唔清楚,但自小相識,家境也不好,所以才請教

引用:
原帖由 14森淼 於 2021-9-18 02:13 PM 發表

劫傷重逢 {土金從勢 食傷兩透} --->走 異路功名 之路吧!?

1. 你是否 冇乜點須要 瞓覺呢? 睡覺不用太長時間 之意思?
2. 是否: "重利 不重名" 呢? 即是想搵多啲$$$$$之意思?
3. 工作上....是否過去做 苦力/藍嶺 之工種 呢?

如果 答:Yes , 就要走 異路功名之路 更為合適!!?? ...
謝師傅回覆

1 朋友來的,睡眠算少
2 現生活艱苦。一向收入也一般
3 只從事金融相關(非銷售)

會唔會時辰有誤?大家批出黎是好的,實情很差

引用:
原帖由 cmillk 於 2021-9-18 05:04 PM 發表

謝師傅回覆

1 朋友來的,睡眠算少
1 朋友來的,睡眠算少
答:
- 明白! 原來 是你的朋友!

- 艱苦屬正常! 現行 甲申大運!!
重點是: 日主懂事已來, 已經好想搵 多啲$$$$$....
至於 能否搵到$$$$$, 還要看:大運....

- 金融行業...是用: 勞力/苦力 嗎?

森淼

引用:
原帖由 14森淼 於 2021-9-18 05:16 PM 發表

1 朋友來的,睡眠算少
答:
- 明白! 原來 是你的朋友!

- 艱苦屬正常! 現行 甲申大運!!
重點是: 日主懂事已來, 已經好想搵 多啲$$$$$....
至於 能否搵到$$$$$, 還要看:大運....

- 金融行業...是用: 勞力/苦力 嗎?

森淼
2. 唔覺特別想搵錢,就正常男仔的事業心

3. 會計。之前被裁

引用:
原帖由 cmillk 於 2021-9-18 05:01 PM 發表

祖上唔清楚,但自小相識,家境也不好,所以才請教
感謝告知

咁2020庚子,有冇慘上加慘?失業兼家人麻煩事?

斯文滑臉仔,噉脾四急又爆,諗野確系些見解,買野尼大洗怪,

引用:
原帖由 小巫見大巫 於 2021-9-18 05:49 PM 發表

感謝告知

咁2020庚子,有冇慘上加慘?失業兼家人麻煩事?
2020 年3 月被裁,係比較差既一年

引用:
原帖由 大明魚蝦 於 2021-9-18 06:16 PM 發表

斯文滑臉仔,噉脾四急又爆,諗野確系些見解,買野尼大洗怪,
唔太明師傅意思,

普通office工大眾樣
脾氣算好,係低潮個人心態差左
一向都唔大洗,勁慳

引用:
原帖由 cmillk 於 2021-9-18 06:18 PM 發表

唔太明師傅意思,
但唔太洗
本人?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]