• 瀏覽: 31,577
  • 回覆: 161
  • 追帖: 2
[隱藏]
林作、鍾培生的「百萬擂台戰」將於明天(9月17日)舉行,屆時除了林作、鍾培生會上擋台對打外,還有YouTuber 大J與Steven(張致恆)之戰,不過兩人約打70kg賽事,怎料昨日今日過磅時大J是69.1kg,而張致恆則超過70kg達至73.5kg。

記者會後兩人為了磅數而爭拗,張致恆堅持簽約時要求體重並非70kg,雙方你一言我一語,更鬧得面紅耳赤充滿火藥味。張致恆指自己答應參加拳賽前體重98kg,現在已減到73.5kg,已為大J遷就體重,強調自己並無違約。張致恆:「我當係一個工作機會,所以當然接啦,最初係抱玩嘅心態,不過經過五個月訓練,真係投入咗。我會盡力打唔會揸流灘。」

不過當大J指他違約時,張致恆又強調是按大會指示:「合唔合資格?可以話差少少,但唔係講到咁囉,而且我從來無去要求任何人遷就磅數,冇諗過一個工作變成有政治成份,總之我會做好自己!」但卻不肯透露要否因磅數而罰錢。

記者會後兩人就磅數問題需要裁判裁決,張致恆稱自己合約並沒有列明體重需減到70kg,而大J和教練則表示:「大家都上過擂台,知道要上台,就死都死去減,減到啱標準為止!」張致恆則全程站在一旁,由他的教練代言。最後大J為免Steven退賽,最後接受新動議,每回合的時間由本來的三分鐘比賽改成兩分鐘。最後大J教練更發火,對大J說:「聽日你同我殺X咗佢!」



熱賣及精選
打柒張致恆條廢物。


又係度借D意做新聞博宣傳....之前鐘培生同林作個D駡戰根本係宣傳技倆..其實多唔多人買飛入埸呢?


宣傳技倆,製造 noise,唔係根本冇人注意


[隱藏]
 
睇四個人嘅身形,似乎都係得啖笑


🤔今次我幫Steven....98減到73....25KG?
其實都幾多....
Steven果邊D教練營養師應該都盡了全力....

差3kg不如改期再打過,
等多1個月後再打唔得茄?
咁大家70KG就非常公平了?

大J由幾多KG減到幾多KG先?
如果原本是70-75KG,咁結果只減了5KG?

大J個教練係邊個?






看圖...

Steven減到塊面凹到起角...

大J減完塊面仲係咁圓😂
網上看他youtube影片個樣都冇咩大改變....



🤔2條友如果一開始大家都90榜,
咁味直接打90KG,
點解2條友話要減榜打70KG?
我真係唔明白...

🤔打拳個邏輯思維模式...我哋真係識條鐵咩?
😂我完全唔明點解?
😂太肥上電視個畫面唔靚?所以一定要70KG才上鏡?



林作、鍾培生已經好無里頭, 大J張致恆更加無人想知


[隱藏]
 
打佢賓周


賽果點


引用:
原帖由 yuk777044 於 2021-9-18 10:47 AM 發表

賽果點
今天下午,快了。



支持打死大J


引用:
原帖由 yuk777044 於 2021-9-18 10:47 AM 發表

賽果點
應該未打吓🤷🏼‍♂️



[隱藏]
 
引用:
原帖由 養和院彎 於 2021-9-18 10:57 AM 發表


今天下午,快了。
有冇電視播?🤷🏼‍♂️



主題標籤 #張致恒
提示:支持鍵盤翻頁左 右