• 瀏覽: 7,060
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 04:39 PM 發表

嘩,咁咪六十幾蚊?
係呀, 街市大排檔乍!  蔡蘭提筆揾丁!

食品質素普通, 不值去試。

熱賣及精選
美味

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-9-18 04:44 PM 發表

其實最唔抵就係去呢啲熟食中心,佢攞咗政府嘅廉價租金補貼,間接係納稅人資助佢,賣嘅嘢仲要比出面貴,政府其實應該要控制佢地嘅售價,先符合公眾利益。
冇理由由納稅人資助佢做生意,而又完全唔回饋番社會,仲要貴到加,零一,相對比私人租金的商戶也不公平,點都講唔通。

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-9-18 04:44 PM 發表

所以,我從來都唔去呢類政府熟食中心食嘢。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 05:14 PM 發表

所以,我從來都唔去呢類政府熟食中心食嘢。
我都係咁啱路過先上去, 真係比佢個價嚇親, 甚可能貴市價一倍。

肉丁一丁,餐肉炒蛋及碳竹面尼$36

附件

20210901_104226.jpg(231.11 KB)

2021-9-18 06:06 PM

引用:
原帖由 appletalk 於 2021-9-18 06:06 PM 發表

肉丁一丁,餐肉炒蛋及碳竹面尼$36
塊餐肉冇煎香扣分。

雞翼一丁跟凍飲$28

附件

20210914_083650.jpg(222.3 KB)

2021-9-18 06:08 PM

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-9-18 06:02 PM 發表

我都係咁啱路過先上去, 真係比佢個價嚇親, 甚可能貴市價一倍。
真係唔使幫襯都得啦,我今早呢間,個格似趣嘩,起碼環境好過街市先啦。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 06:31 PM 發表

真係唔使幫襯都得啦,我今早呢間,個格似趣嘩,起碼環境好過街市先啦。
其實我屋企附近食金記多。

但炒蛋丶多士及奶茶MW好唔錯。

通粉嘅處理、太陽蛋嘅煎法,同杯奶茶嘅水平,決定值幾多。

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-18 01:32 PM 發表

四十蚊個早餐,比一般貴,但通粉呢,就較愜我心意,我好怕啲茶餐廳通粉浸到脹晒,完全冇咬口,同埋佢個湯都幾好,雙蛋都煎得叫做有心機,不過,杯凍檸茶就好唔掂。
下次飲熱。

引用:
原帖由 金色牛牛 於 2021-9-18 06:40 PM 發表

通粉嘅處理、太陽蛋嘅煎法,同杯奶茶嘅水平,決定值幾多。
太陽最好有燶邊, 但市面好少見。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-9-18 06:55 PM 發表

下次飲熱。
可惜我唔飲熱飲的。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]