• 瀏覽: 12,335
  • 回覆: 237
  • 追帖: 1
公司搬左去TML,
爽左好多,
中午附近都好多野食,
放左工,行出去楊屋道買埋餸,
人流雖然極多,但大多數唔會塞車,
準時返屋企煮飯

熱賣及精選
引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-9-18 04:29 PM 發表

公司搬左去TML,
爽左好多,
中午附近都好多野食,
放左工,行出去楊屋道買埋餸,
人流雖然極多,但大多數唔會塞車,
準時返屋企煮飯
呢一個觀塘同將軍澳都可以做到啦!甚至係全港嘅某一達地方都可以做到

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 04:33 PM 發表

呢一個觀塘同將軍澳都可以做到啦!甚至係全港嘅某一達地方都可以做到
荃灣買餸又平又多,
觀塘將軍澳做唔到,而且呢兩區塞車塞到懷疑人生,生人物近

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-9-18 04:43 PM 發表

荃灣買餸又平又多,
觀塘將軍澳做唔到,而且呢兩區塞車塞到懷疑人生,生人物近
觀塘同將軍澳嗰啲嘢都叫樣差唔多同荃灣一樣甚至係平過荃灣,想試問下屯門公路、荃灣路同葵涌道又係點樣

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 05:19 PM 發表

觀塘同將軍澳嗰啲嘢都叫樣差唔多同荃灣一樣甚至係平過荃灣,想試問下屯門公路、荃灣路同葵涌道又係點樣
總之荃灣返工,真係爽好多,
之前公司響新蒲崗,塞車塞到懷疑人生,老細決定搬去荃灣

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-9-18 05:43 PM 發表

總之荃灣返工,真係爽好多,
之前公司響新蒲崗,塞車塞到懷疑人生,老細決定搬去荃灣
唔想塞車嘅話建議你將間公司搬去柴灣、北角、銅鑼灣,唔該晒

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 05:50 PM 發表

老細決定正確

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-9-18 06:03 PM 發表

老細決定正確
老細決定嘅應該係港島東、港島中、港島西、港島北最好

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 05:50 PM 發表

本身住鰂魚涌, 去北角行幾步路就到
荃灣就不了

引用:
原帖由 炎圖利 於 2021-9-18 06:06 PM 發表

本身住鰂魚涌, 去北角行幾步路就到
荃灣就不了
鰂魚涌本身都係商業區,最大建議佢搬來呢度咁樣我就可以申請入職

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 06:08 PM 發表

鰂魚涌本身都係商業區,最大建議佢搬來呢度咁樣我就可以申請入職
依家無人去商業區開公司,D錢拎去交租,大多數都係半工商,交通方便,唔會成日塞車最實際,老細選址正確

引用:
原帖由 廢青遠離我 於 2021-9-18 06:45 PM 發表

依家無人去商業區開公司,D錢拎去交租,大多數都係半工商,交通方便,唔會成日塞車最實際,老細選址正確
荃灣又點會唔會成日塞車喎其實,反而最唔會塞嘅係東區走廊囉!如果唔去商業區嘅話都可以揀去柴灣嘅東貿廣場好好㗎!推薦,幾分鐘就到港鐵站,況且嗰度係起點站隨時有位坐,況且距離銅鑼灣、中環嗰邊都唔算係太遠下至少比起荃灣近啲,況且佢仲係喺港島區嗰邊肯定物超所值

荃灣返工正

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 04:33 PM 發表

最憎觀塘,細,塞車,空氣差,地方窄

引用:
原帖由 fb45ed11ee3c82 於 2021-9-18 07:08 PM 發表

荃灣又點會唔會成日塞車喎其實,反而最唔會塞嘅係東區走廊囉!如果唔去商業區嘅話都可以揀去柴灣嘅東貿廣場好好㗎!推薦,幾分鐘就到港鐵站,況且嗰度係起點站隨時有位坐,況且距離銅鑼灣、中環嗰邊都唔算係太遠下至少比起荃灣近啲,況且佢仲係喺港島區嗰邊肯定物超所值
荃灣又真係唔係成日塞車,以前返葵芳放工都唔算太塞,唔似依家返九龍灣真係日日都塞最少幾個字,龍翔道交通意外次數絕對俾屯門公路、荃灣路多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]