• 瀏覽: 2,943
  • 回覆: 38

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210918/bkn-20210918160516137-0918_00882_001.html

曼聯今季簽入3位球星C朗、華拉尼、查頓辛祖之後,人工支出急增,會方預測今季球員總薪酬將達3.9億鎊(約42億港元),刷新英超史上一支球隊單季最多薪酬支出紀錄。

曼城上季以3.51億鎊球員總薪酬,創出英超紀錄,而曼聯以3.23億鎊排第2位,但隨住星C朗、華拉尼、查頓辛祖加盟,加上並冇主力離隊,導致紅魔鬼今季球員人工支出比上季增加6,400萬鎊。

曼聯首席財務官巴迪話:「預計今季薪酬支出會增加20%,因為今夏簽入多位球員。」另外,曼聯計劃同中場球星般奴費南迪斯續約,預料呢位葡萄牙球星將會獲得大幅加薪,所以曼聯今季球員薪酬總支出好大機會達到破紀錄嘅3.9億鎊。

賣了普巴,支出就可以減少。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
濕濕碎,當年賣球王舊錢仲有大把係到

6400萬 除三個人 = 2100萬

2100 除 52星期 = 週薪 40萬?

其他球員都有加人工吧.

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-9-18 09:37 PM 發表

6400萬 除三個人 = 2100萬

2100 除 52星期 = 週薪 40萬?

其他球員都有加人工吧.
C朗周薪約38.5萬英鎊
2019年10月18日(五)
迪基亞周薪37.5萬鎊
保羅普巴周薪29萬鎊
安東尼馬迪爾25萬鎊
拉舒福特20萬鎊
後衞哈利馬古尼周薪19萬鎊
連迪路夫12萬鎊
雲比沙卡周薪9萬鎊
其餘球員人工偏低

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-18 10:12 PM 發表

C朗周薪約38.5萬英鎊
2019年10月18日(五)
迪基亞周薪37.5萬鎊
保羅普巴周薪29萬鎊
安東尼馬迪爾25萬鎊
拉舒福特20萬鎊
後衞哈利馬古尼周薪19萬鎊
連迪路夫12萬鎊
雲比沙卡周薪9萬鎊
其餘球員人工偏低
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20191018/photo/bkn-20191018050131115-1018_00882_001_01p.jpg?20191018050329
3億 9千萬 係計埋青年軍、預備組、女子足球隊 ... 但薪高糧準係不爭事實.
難怪連皇寧願做後備, 都唔去西火腿.

輕鬆 抵比

有錢就係任性

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-9-18 10:29 PM 發表

3億 9千萬 係計埋青年軍、預備組、女子足球隊 ... 但薪高糧準係不爭事實.
似係槌仔同連皇傾唔掂人工

引用:
原帖由 世足皇(C羅5次) 於 2021-9-18 10:30 PM 發表

輕鬆 抵比
你又唔係抖佢人工 何出此言?

好快就會被基斯坦奴拖累到好似祖記咁

引用:
原帖由 Yorosan 於 2021-9-18 10:29 PM 發表

保羅普巴周薪29萬鎊...呢位法國國腳要求50萬鎊周薪
般奴·費南迪斯加佢一倍人工至20萬周薪

金錢球隊

支持普巴週薪到50M,十分期待

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-18 10:47 PM 發表

你又唔係抖佢人工 何出此言?
出比朗拿度多多錢都抵比
2場已3球

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-18 10:46 PM 發表

似係槌仔同連皇傾唔掂人工
20萬週薪點俾。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]