• 瀏覽: 2,030
  • 回覆: 11
有沒有人用這個預防冷氣機喉塞漏水?

附件

51CfGTZMabL._AC_SY580_.jpg(48.94 KB)

2021-9-19 10:47 AM

熱賣及精選
引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-9-19 10:47 AM 發表

化痰餅

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-9-19 10:47 AM 發表

驚嗰粒野放在細水盤中會加快淤塞或被塵封

化痰餅OK嘅,
在洗完泠氣後放1粒在水槽可防止結jelly
通常去水塞都是有灰塵積聚,如去水不夠斜便更容易
結Jelly, 不過到要勤啲洗隔塵綱呀

引用:
原帖由 長青空中飛臭蟲 於 19/9/2021 14:18 發表

驚嗰粒野放在細水盤中會加快淤塞或被塵封
我屋企個大水盤,  兜住曬冷氣機後方成個位,   通常係上面有垃圾樹葉跌落黎,   塞咗個去水洞

係咪同屎坑漂丸同一類野?
放了無細菌無菌屍就無啫喱?
不過漂丸出名乸象膠,馬桶會好易壞

引用:
原帖由 花生之友 於 20/9/2021 21:56 發表

係咪同屎坑漂丸同一類野?
放了無細菌無菌屍就無啫喱?
不過漂丸出名乸象膠,馬桶會好易壞
睇成分.....就應該唔係.    因為呢隻嘢唔係有腐蝕性

夏季使用冷氣機,每隔幾日,用噴曬器倒500cc水,既可洗coil,又可以沖走機底d塵。

引用:

請問師兄,邊度有呢種化痰丸賣?, 屋企超多塵, 成日塞去水喉

引用:
原帖由 matthew1999 於 2021-9-23 12:22 PM 發表

請問師兄,邊度有呢種化痰丸賣?, 屋企超多塵, 成日塞去水喉
冷氣零件舖,或者Amazon 

剛剛search淘寶揾到, 原來要成2xx人仔

無乜用,我定時有洗機 + 直落去水,簡直係嘥錢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]