• 瀏覽: 6,057
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-9-20 09:42 AM 發表

乜你睇到呢度啲口碑睇完話好好睇咩???盲撐冇用㗎!!!
唔好睇都係睇完先知,所以一定好多人睇

熱賣及精選
引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-20 07:32 PM 發表

唔好睇都係睇完先知,所以一定好多人睇
好多人???睇嚟你都係乜都唔知,純粹係自己盲撐,有乜口碑睇唔到,票房幾多睇唔到,總之乜都睇唔到,只睇到自己想睇到嗰啲嘢🤪 🤪 🤪

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-9-20 07:36 PM 發表

好多人???睇嚟你都係乜都唔知,純粹係自己盲撐,有乜口碑睇唔到,票房幾多睇唔到,總之乜都睇唔到,只睇到自己想睇到嗰啲嘢🤪 🤪 🤪
我冇話好睇,但係好多人睇

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-9-20 07:36 PM 發表

才開畫幾日, 票房有多少?

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-19 12:34 PM 發表

大家點睇呢套長戲,個人欣賞佢心思,但係真係有啲悶
完全睇唔到有瀚戰
同節奏太慢 好多太蜻蜓點水

it is ok

引用:
原帖由 晨中遇上你 於 2021-9-20 01:04 AM 發表

換導演拍第二集
搵呢條導演就知個結果,  垃圾Warner 攪乜Q?

《銀翼殺手2049》票房慘敗的9個原因
https://kknews.cc/entertainment/6286krl.html

在更早之前,就曾有記者詢問【銀翼殺手2049】導演丹尼斯維勒弗對於這部片票房失利的想法,維勒弗是這樣回答的:「我還在消化中,這部片是我所有導演作品中評語最好的一部,我從沒拍過一部如此好評的電影。…我想最有可能的理由是觀眾並不熟悉原本的【銀翼殺手】世界,還有就是片長太長了。我不知道,對我來說這至今還是個謎。」
https://www.worldscreen.com.tw/goods.php?goods_id=16356

引用:
原帖由 limax 於 2021-9-20 10:36 PM 發表

完全睇唔到有瀚戰
同節奏太慢 好多太蜻蜓點水
Can’t agree more

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-9-21 11:28 AM 發表

搵呢條導演就知個結果,  垃圾Warner 攪乜Q?

《銀翼殺手2049》票房慘敗的9個原因
https://kknews.cc/entertainment/6286krl.html

在更早之前,就曾有記者詢問【銀翼殺手2049】導演丹尼斯維勒弗對於這部片票房失利的想法,維勒弗是這樣回答的:「我還在消化中,這部片是我所有導演作品中評語最好的一部,我從沒拍過一部 ...
又係片長

呢套以劇情片來睇, 個人覺得一流。 本身原著都唔係着重星際爭霸果啲, 但睇佢劇情簡介又有好多人會覺得係重觀能刺激, 入左場就自然喊悶... 重要呢個導演既風格令套戲更加長, 已經有啲脫離商業片範疇了...

我睇咗,好睇喎

電影係好電影,點都比星戰789好
不過
呢種老牌正統科幻,受眾面太細,點會有人入場睇
照計只有一班30+宅男會入場,點知我入到去,竟然有一半觀眾係女人
唔係話性別歧視,但我真係唔信佢地對正統科幻會有興趣

環球發行的華納電影《沙丘瀚戰》在第二個周末略為削場下,仍於 61 院映逾380場,昨天全日錄得逾萬七人次,每場平均人次達45,推算收入接近170萬,跌幅與平均相若,同時為電影於十天累積達千六萬,看來電影雖然評價兩極,但仍有一定的口碑和捧場觀眾。
@lanhk

引用:
原帖由 simontracy6899 於 2021-9-27 09:56 AM 發表

環球發行的華納電影《沙丘瀚戰》在第二個周末略為削場下,仍於 61 院映逾380場,昨天全日錄得逾萬七人次,每場平均人次達45,推算收入接近170萬,跌幅與平均相若,同時為電影於十天累積達千六萬,看來電影雖然評價兩極,但仍有一定的口碑和捧場觀眾。
@lanhk
香港來說, 算是一般吧.

引用:
原帖由 lanhk 於 2021-9-27 10:25 AM 發表

香港來說, 算是一般吧.
對唔少普通電影來講
呢個數字已唔算係差
對大片就真係一般嘅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]