• 瀏覽: 5,603
  • 回覆: 72
  • 追帖: 3
本來諗住去試下汽車渡輪餐蛋麵既,但比人 book咗個場搞分唇,咁唯有去飯堂開餐。
呢個菜遠豬什飯一次比一次好食。好食係邊呢?第一,用料方面,佢本身係一間粥舖嚟,呢個豬什飯用咗及第粥料,食材新鮮好味,大大塊豬心,豬膶同埋豬肚3樣。第二,煮嗰方面,正因為係粥舖,所有豬什都醃過,煮嗰陣時D醃料就會變成汁,撈落D飯度,濕濕地,人間極品,就算冇餸淨汁撈飯都好好食,蛋蛋推薦!

多謝收睇!

抵食又好食

抵食!求其一碗生滾粥都廿多元起跳,仲冇咁多料。

有冇冷氣㗎

引用:
原帖由 超級古代貓奴 於 19-9-2021 01:15 PM 發表

有冇冷氣㗎
當然有啦

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-9-19 01:04 PM 發表

本來諗住去試下汽車渡輪餐蛋麵既,但比人 book咗個場搞分唇,咁唯有去飯堂開餐。
呢個菜遠豬什飯一次比一次好食。好食係邊呢?第一,用料方面,佢本身係一間粥舖嚟,呢個豬什飯用咗及第粥料,食材新鮮好味,大大塊豬心,豬膶同埋豬肚3樣。第二,煮嗰方面,正因為係粥舖,所有豬什都醃過,煮嗰陣時D醃料就會變成汁,撈落D飯度,濕濕地,人間極品,就算冇餸淨汁撈飯都好好食,蛋蛋推薦!

12691053 126910 ...
好多餸,唔見飯。

內臟好補身

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-9-19 01:04 PM 發表

多謝收睇!
餸多到睇唔到🍚😋😋

街市樓上?

引用:
原帖由 bobo_wong 於 19-9-2021 01:30 PM 發表

餸多到睇唔到🍚😋😋
係呀太靚婆

引用:
原帖由 Freeman168 於 19-9-2021 01:32 PM 發表

街市樓上?
係呀

汽車.....有興趣睇,下次無分唇,等你分享。

引用:
原帖由 bobo_wong 於 19-9-2021 01:35 PM 發表

汽車.....有興趣睇,下次無分唇,等你分享。
呢幾日再去

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-9-19 01:36 PM 發表

呢幾日再去
預告下,食咩架?

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-9-19 01:33 PM 發表

係呀
乜名,下次去試

主題標籤 #北角
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]