• 瀏覽: 2,308
  • 回覆: 17
不鏽鋼呢隻,同普通膠嘅比起上黎有咩缺點?

附件

71UzjL95akL._AC_SL1500_.jpg(134.01 KB)

2021-9-19 09:23 PM

熱賣及精選
第一的分別是貴
膠只幾十元一個

千年老化
要用到強硬拆法膠易破壞
不銹鋼可能較困難

食肆有時用到熱水
膠隔氣無咁好

引用:
原帖由 中國人不吃這兔 於 20/9/2021 07:23 發表

個底係預左跌d 介指 之類會撈得返。
個底扭下就開到蓋。 不過去水唔好預會比有疏氣既樽隔快

我只能講,缺點就係條喉唔夠粗,積垃圾一舊舊好easy,  但d 彈弓毒龍鑽 又好難 伸到入去,得個睇字,遲早聽捉蟲。

邊個有落手落腳用過 毒龍鑽 堅通過喉既,就有資格講呢句。
而家香港普遍用嗰啲膠嘅樽型隔氣,   一樣可跌d 介指 之類會撈得返.
扭開下面嗰樽就得

很大缺點, 
入面就算好核突都要洗啊,
不能好似膠的, 見到太核突就可掉左換新, 

引用:
原帖由 18年建造的好漢 於 2021-9-20 10:47 AM 發表

很大缺點, 
入面就算好核突都要洗啊,
不能好似膠的, 見到太核突就可掉左換新, 

不鏽鋼唔可以都換新嗎
定入面會比膠既更快變得核突

謝謝上面各位意見

引用:
原帖由 wl01248929 於 20/9/2021 14:16 發表

不鏽鋼唔可以都換新嗎
定入面會比膠既更快變得核突
膠嗰啲十幾廿蚊個,   不銹鋼一定冇咁平

新裝修全部隔氣擺室外

引用:
原帖由 中國香港001 於 20/9/2021 14:38 發表

新裝修全部隔氣擺室外
廚房星盆底嗰個唔會擺室外掛???
跌左野落去點執?

引用:
原帖由 中國人不吃這兔 於 2021-9-20 07:23 AM 發表

個底係預左跌d 介指 之類會撈得返。
個底扭下就開到蓋。 不過去水唔好預會比有疏氣既樽隔快

我只能講,缺點就係條喉唔夠粗,積垃圾一舊舊好easy,  但d 彈弓毒龍鑽 又好難 伸到入去,得個睇字,遲早聽捉蟲。

邊個有落手落腳用過 毒龍鑽 堅通過喉既,就有資格講呢句。
多呢個去水係慢d
之前我係用通渠爪去夾垃圾上黎

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-20 02:44 PM 發表

廚房星盆底嗰個唔會擺室外掛???
跌左野落去點執?
我全部去水喉室外用P型格隔氣,室內唔用慳地方擺到個蒸爐。

附件

T-430-600x400_0.JPG.jpg(19.88 KB)

2021-9-20 03:02 PM

引用:
原帖由 中國香港001 於 20/9/2021 15:02 發表

我全部去水喉室外用P型格隔氣,室內唔用慳地方擺到個蒸爐。
真係好少見廚房星盤底,  唔用樽隔.

需要改喉就位的時候比塑膠做的麻煩好多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]