• 瀏覽: 1,797
  • 回覆: 13
熱賣及精選
引用:
原帖由 廚房純情的遊艇 於 20/9/2021 05:28 發表

西門子滾筒洗衣機用左五六年洗衣正常甩幹噪音問特別大,求解什麼問題?是維修還是換新?
有機會零件老化,  啤呤蝕咗

引用:
原帖由 廚房純情的遊艇 於 2021-9-20 05:28 AM 發表

西門子滾筒洗衣機用左五六年洗衣正常甩幹噪音問特別大,求解什麼問題?是維修還是換新?
噪音係通知你要換機

用過五、六仲維修,換新啦!(並非不環保,而係維修咗都唔好得幾耐)

維修

引用:
原帖由 廚房純情的遊艇 於 21/9/2021 01:58 發表

是有考慮換新機,師兄有什麼好一點推薦?
洗衣機,  永遠係買歐洲製造.
中國製造一定唔會買!
留意好多歐洲牌子,  例如金章candy.....而家好多平價貨,   係中國製造.
中價貴價先至會made in EU/Europe/France/Italy.

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-21 08:59 AM 發表

洗衣機,  永遠係買歐洲製造.
中國製造一定唔會買!
留意好多歐洲牌子,  例如金章candy.....而家好多平價貨,   係中國製造.
中價貴價先至會made in EU/Europe/France/Italy.
我用緊伊萊克斯,歐洲牌子,歐洲製造

引用:
原帖由 wanelee 於 23/9/2021 15:49 發表

我用緊伊萊克斯,歐洲牌子,歐洲製造
呢隻牌子,  我下次買機都想試下,
似乎平過其他純Italy/ France/ 歐洲製造嘅牌子

引用:
原帖由 ft907 於 2021-9-23 04:56 PM 發表

呢隻牌子,  我下次買機都想試下,
似乎平過其他純Italy/ France/ 歐洲製造嘅牌子
佢都係中間路線,但歐洲製造,特點係獨立蒸氣洗滌功能

想要靜嘅洗衣機,一定要搵用直驅馬達嗰啲,用皮帶嗰啲好大機會嘈同震。

朋友用緊LG, 話好靜, 好似冇開機咁

我用緊白朗,都幾靜。不過好似冇乜人用。最快洗20分鐘。我游完水就用呢個洗泳褲泳帽。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]