• 瀏覽: 9,317
  • 回覆: 56
自從個同事話自己放咗工要讀書之後,每個星期都有d日子要早走,你早走還早走,可唔可以做哂d野先走呢?
你做唔哂就交比我,我間硬要食哂,幫佢執手尾......
星期五嗰日扮好心同我講話得一個電話要打,dllm,個電話打過去就被人鬧!
今朝返嚟仲問我打電話打成點,咁厚臉皮既佢?擺明留返d屎比我嘆,真係唔想忍佢呀!

我覺得要做哂自己野先走,呢啲係責任感嚟

引用:
原帖由 大巨 於 2021-9-20 09:56 AM 發表

自從個同事話自己放咗工要讀書之後,每個星期都有d日子要早走,你早走還早走,可唔可以做哂d野先走呢?
星期五嗰日扮好心同我講話得一個電話要打,dllm,個電話打過去就被人鬧!
今朝返嚟仲問我打電話打成點,咁厚臉皮既佢?擺明留返d屎比我嘆,真係唔想忍佢呀!
你點回佢?

引用:
原帖由 波加快 於 2021-9-20 10:30 AM 發表

我覺得要做哂自己野先走,呢啲係責任感嚟
佢冇,pk嚟

引用:
原帖由 笑話人生 於 2021-9-20 10:44 AM 發表

你點回佢?
我串返佢轉頭,叫佢下次自己跟返,我唔L會再幫佢聽電話

引用:
原帖由 大巨 於 2021-9-20 09:56 AM 發表

用你的理論,未做晒就不可以下班,有機會7X24工作
但清晒冇野做,翌日可以晏D返或早D走嗎?

甘辛苦,就咪做啦。。

你老細知道嗎 ? 

同上司講,叫佢辭左份工返屋企專心讀書。

讀書係好事黎既,但係唔代表可以留低啲手尾比人囉

引用:
原帖由 msc07 於 2021-9-20 01:21 PM 發表

用你的理論,未做晒就不可以下班,有機會7X24工作
但清晒冇野做,翌日可以晏D返或早D走嗎?
當然可以放工留返聽日自己做,唔係卸膊比左人囉

可以轉工

引用:

唔鐘意咪quit 左去囉

所以同事好難交心

你上司睇佢好上進咁
你就日日ot,辦事效率好似好低咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右