• 瀏覽: 37,875
  • 回覆: 341
  • 追帖: 2
+7
本主題由 miss5 於 2021-9-21 02:28 PM 移動
引用:
原帖由 16610joey 於 2021-9-20 02:53 PM 發表
阿爺一句(房係要黎住)真系贏哂!
炒到咁貴一般平民根本買唔到,連住都唔安樂又點有心機返工,無心返工就變廢人!一個地方太多廢人就無得發展
咁快打哂飛機,歷史自有評論

又一堆傻鳩幻想樓價會跌

8萬5從現民心所向
打倒港英餘孽地產霸權
人人有樓住!

如果呢個政策,真係高招。
而家咁高追買樓一定實力派黎架啦,跌5-6成佢都唔會肉痛。

共你的產啦,完善共產制度來啦,

係先多謝啦😅

淡淡好 hi

引用:
原帖由 panda009 於 2021-9-20 11:16 AM 發表
德政,阿爺好嘢
起多d公屋才對

全力打擊地產霸權!!!

引用:
原帖由 我笨笨 於 2021-9-20 08:08 PM 發表
樓唔升都唔會跌
你睇大陸啲樓都知城市樓唔俾升
內陸樓唔俾跌
唔係唔俾跌。。。

係唔可以急跌。

香港政府同國內政府一樣都係靠賣地揾最大份收入,就睇下跟住政府係咪平價賣地??有可能咩??

引用:
原帖由 keho4 於 2021-9-20 06:09 PM 發表
黃竹坑上蓋三期將會買9000蚊呎
.

北京出手快狠準,6000 一呎, 完。

.

地主用高樓價,高租金,不斷剝削升斗市民自肥的光陰,以後唔會再出現!

淋病好大機會無得連任,由CY再上場配合阿爺政策,全力調控樓市,並大量供應價格合理嘅房屋俾升斗市民!

地產毒瘤真正清除,市民真正安居樂業,香港才能真正重新出發!!!

我愛中國 !
支持樓價跌到 97 前水平

引用:
原帖由 16610joey 於 2021-9-20 02:53 PM 發表
阿爺一句(房係要黎住)真系贏哂!
炒到咁貴一般平民根本買唔到,連住都唔安樂又點有心機返工,無心返工就變廢人!一個地方太多廢人就無得發展
不過益哂班漢奸eg coco哥:高位賣咗兩層大陸樓同埋一層港樓移民英國、趙博賣咗一層港樓移民英國!尋日齊齊去公園玩機動遊戲、細良個冚家產四千幾萬賣咗層樓去加拿大過住幸福快樂嘅生活,繼續喺youtube 吊大陸,我哋啲左仔冇賣樓、狂買大陸股票,而家就嚟上IFC ! 唉!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]