• 瀏覽: 37,883
  • 回覆: 341
  • 追帖: 2
+7
本主題由 miss5 於 2021-9-21 02:28 PM 移動
亜爺要D黃中產,樓同股都要輸身家,仲有D外資基金都要輸

引用:
原帖由 hero4481 於 2021-9-20 09:10 PM 發表
地主用高樓價,高租金,不斷剝削升斗市民自肥的光陰,以後唔會再出現!

淋病好大機會無得連任,由CY再上場配合阿爺政策,全力調控樓市,並大量供應價格合理嘅房屋俾升斗市民!

地產毒瘤真正清除,市民真正安居樂業,香港才能真正重新出發!!!
支持

最好加埋資產增值稅,
樓價升幅要抽 90% 稅
人人有樓住

阿爺做得好

引用:
原帖由 mikkiiop 於 2021-9-20 09:14 PM 發表

支持

最好加埋資產增值稅,
樓價升幅要抽 90% 稅
人人有樓住
放心,CY上場後必做!

引用:
原帖由 x201191 於 2021-9-20 08:36 PM 發表
以後香討邊個再講gogogo
就係違反
新時代中國特式社會主義經濟思想
不聽從黨對經濟工作的集中統一領導
可能觸犯國安法
以後講樓市
只能講 糕糕糕
gogogo ! Who do you  think you are !?hallucination and schizophrenia !

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-20 07:44 PM 發表

【曾蔭權任內停建居屋 議員指房屋短缺元兇】  

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170722/photo/bkn-20170722224106341-0722_00822_001_01p.jpg?20170722232119
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20181206/00176_023.html
無人知貪曾個瑞士戶口有幾錢...........

阿爺一不出,一出手就好辣,又快,而且timing 非常好,如果係兩年前出手,咁班假環保,假民主呢d 財閥同地主打手出來屌政府,然後發動文宣,毒果,FB,有咁黑就抹咁黑。
呢方面香港班官拍馬都追唔上。
上兩個月波叔還沾沾自喜說2049會消滅籠屋劏房。佢老尾,講出來都唔覺得核突。

調控埋埋二手樓市。指導定價,居港未夠七年買樓重稅。放售非自住單位有稅務優惠等!

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-9-20 09:19 PM 發表

無人知貪曾個瑞士戶口有幾錢...........
以前可能會好早買定棺材預備後事,貌似兩袖清風的貪官,點揾都揾唔到贓款。辭官帶埋個棺材回鄉,子孫就可以享受榮華富貴

mo c ge, gogogo

God dou push ng down konghouse!

引用:
原帖由 panda009 於 2021-9-20 11:16 AM 發表
德政,阿爺好嘢
吹左個好大GA牛逼

淡淡呢幾日中左巨獎甘
下星期繼續番工啦

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-9-20 06:12 PM 發表
樓,不論中港都要跌3成,再橫行5年。已有紅頭文件,不過二打六唔睇得。
跌3成都係少,知唔知二十年內升左幾多?

引用:
原帖由 rilakkumadoll 於 2021-9-20 09:40 PM 發表

跌3成都係少,知唔知二十年內升左幾多?

唔跌夠5成都唔收貨

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]