• 瀏覽: 12,806
  • 回覆: 67
  • 追帖: 3
細個去酒樓必叫,一定係心型,加超多淡奶。
唔知點解酒樓既芒果布甸係最好既,自己整唔到呢個味,但而家酒樓好似見唔到有芒果布甸

附件

abbr_e964ee24400d0b7ac1c6ea6cec4b0903.png(530.79 KB)

2021-9-20 11:38 AM

熱賣及精選
我媽整得多

多謝分享

引用:
原帖由 光緒帝123 於 2021-9-20 11:38 AM 發表

唔知點解酒樓既芒果布甸係最好既,自己整唔到呢個味,但而家酒樓好似見唔到有芒果布甸
心形芒果布甸,細個成日食,依加搵唔番

以前細果反而係為左甜品上面插住支牙簽咁既遮仔免仔等飾品當玩具所以叫甜品。唔知而家仲有冇。

禾最喜歡西米蓮蓉布丁芒果布丁其次

睇標題入左黎  以為你講芝麻卷

芒果布甸 周圍都有啦

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-20 01:00 PM 發表

芒果布甸 周圍都有啦
呢隻心型布甸好難搵

引用:
原帖由 光緒帝123 於 2021-9-20 11:38 AM 發表

皇上,這個東西也不太罕見下話

有呀,在「X星」海鮮酒家之前都有,金鐘「x都酒家」仍然有推車仔點心,都有插了紙傘的啫喱糖

放左粒紅色嘢
不過巧難食嘅

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-9-20 01:00 PM 發表

芒果布甸 周圍都有啦
係,甜品鋪大把,貴嘅重要係用鮮芒果🥭好食過酒樓用罐頭芒🥫

引用:

去爭先咪有囉,不過唔係心形。。。

引用:

你就好。
我細個成日恨食,可惜一般唔比叫甜品。
有都係叫啫喱同人分。

自已整咪仲快

主題標籤 #酒樓
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]