• 瀏覽: 878
  • 回覆: 15
我真係唔明 想了解 真心
早上fu time 放67點 晚上仲可以做到? 
唔做訓?

熱賣及精選
鐵人至做到.
我個FD之前返9:00-18:00; 再返 19:00 至 00:30... (佢欠人好多錢, 沒法)
我成日都話佢係鐵人. 咁樣做左5年左右......

引用:
原帖由 ympeter2010 於 2021-9-20 01:21 PM 發表

唔做訓?
還錢...

引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-20 02:32 PM 發表

鐵人至做到.
我個FD之前返9:00-18:00; 再返 19:00 至 00:30... (佢欠人好多錢, 沒法)
後生, 20零歲無問題

引用:
原帖由 ympeter2010 於 2021-9-20 01:21 PM 發表

唔做訓?
其中一份partime / 好HEA 的工

好似你做夜更waiter 7-10 咁  應該都會搵到 (炒散)
再唔係你夜更保安都得  freelance 又可以

但辛苦就真

引用:
原帖由 打9棒 於 2021-9-20 02:32 PM 發表

鐵人至做到.
咁都好d 起馬訓到D
但我諗有咩可以夜晚返咁少

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-9-20 04:00 PM 發表

其中一份partime / 好HEA 的工

好似你做夜更waiter 7-10 咁  應該都會搵到 (炒散)
再唔係你夜更保安都得  freelance 又可以

但辛苦就真
夜晚
7至10  咁少難d 
夜保安諗過 但好少89小時 
但一星期只能4日啦 會卒死

引用:
原帖由 ympeter2010 於 2021-9-20 04:15 PM 發表

夜晚
7至10  咁少難d 
夜保安諗過 但好少89小時 
但一星期只能4日啦 會卒死
7-10 你先易捱到 而且唔算太難搵  
真心講 ,你放工再去做 唔通仲做5 6 小時   短時間內可能得  
一個月都未必捱到 除非你兩份工都好HEA

引用:

唔做訓?
我依家都返緊兩份工,準備返第三份啦,我份正職係OK返通宵更,通常係10點到7點
另一份part-time做飲食嘅,朝頭早九點到七點差唔多每日踩19至20個鐘,有時全職都要OT

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-9-20 04:16 PM 發表

7-10 你先易捱到 而且唔算太難搵  
真心講 ,你放工再去做 唔通仲做5 6 小時   短時間內可能得  
一個月都未必捱到 除非你兩份工都好HEA
唔係喎!我都返兩份工超過兩個月,我都捱到呀!之前我係返百佳加OK,而家係OK 加飲食餐廳keep住踩近20個鐘
我都嫌錢少,仲想努力繼續搵多一份

引用:
原帖由 華陀在世 於 2021-9-21 11:03 AM 發表

唔係喎!我都返兩份工超過兩個月,我都捱到呀!之前我係返百佳加OK,而家係OK 加飲食餐廳keep住踩近20個鐘
我都嫌錢少,仲想努力繼續搵多一份
返20  小時  你捱到幾耐....................真係唔駛訓咩

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2021-9-21 11:11 AM 發表

返20  小時  你捱到幾耐....................真係唔駛訓咩
大家價值觀唔同,我覺得搵錢緊要,唔想打死一份工,如果其中一份無啦啦俾人炒咗我仲有另一份頂住所以我見返兩份都覺得少仲想返多一份

引用:
原帖由 華陀在世 於 2021-9-21 11:14 AM 發表

大家價值觀唔同,我覺得搵錢緊要,唔想打死一份工,如果其中一份無啦啦俾人炒咗我仲有另一份頂住所以我見返兩份都覺得少仲想返多一份
E個唔係價值觀問題  ,我都認同搵錢e PART
只係你身體可以捱到幾長時間返20小時   正常最少要訓5 6 個鍾  真係睡眠質素好好可以再訓少d

但長期訓4小時  基本上唔會捱到 唔係你肯唔肯想唔想  係做唔做到問題

提示: 違規內容已被屏蔽
首先要有精神同體力

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]