• 瀏覽: 2,075
  • 回覆: 20
巴黎聖日耳門(PSG)對里昂的比賽進行到第75分鐘,在場上比數是1比1的情況下,普捷天奴(Mauricio Pochettino)卻用後衛阿舒拉夫(Achraf Hakimi)換下美斯(Lionel Messi),這樣的決定引發了爭議。美斯看上去不是很接受這樣的決定,普捷天奴則表示,這是為球隊考慮。

阿根廷《奧萊報》指出,美斯不是因為身體原因被提前換下,這並不多見,而哥迪奧拿(Josep Guardiola)等瞭解美斯的教練都表示,不建議提前換下美斯。

阿根廷《奧萊報》指出,上一次美斯被換下還是在年初,1月9日對格拉納達的比賽,巴塞4比0大勝對手,美斯攻入2球,高文(Ronald Koeman)提前將其換下,當時還考慮到巴塞接下去有一場西班牙超級盃的比賽,高文的決定沒有問題。

更早之前一次美斯不是因為身體原因被提前換下,還要追溯到2018年1月,那是一場對切爾達的西班牙盃比賽,美斯也攻入2球,巴塞鎖定勝局。

《奧萊報》最後表示,這次對里昂的比賽,美斯被提前換下,情況有很大不同,要看看會不會產生一些後果。(伊雲)

新浪足球:https://soccer.sina.com.hk/news/1/20210920/13600029/
其實我都明肥普想加強返中前場既活力,但你要用美斯就一定要相信佢既能力。今場美斯表現已大有改善,同麥包亦有兩三下精彩配合,上半場兩個機會入唔到真係差少少運氣.....到到下半場如果要換阿舒拉夫入黎就應該換走右閘,而伊卡迪換迪馬亦好合理.....下場對曼城,我覺得巴黎學巴塞咁轉用352會好D.....

熱賣及精選
哥帥識波,美斯史上最佳強於比利老馬

磨合需一定時間 , 我想美斯要到十月開始發力+轉運

引用:
原帖由 網紅球王 於 2021-9-20 03:42 PM 發表

磨合需一定時間 , 我想美斯要到十月開始發力+轉運
我覺得佢係要D時間適應隊友既走位.......因為佢唔單純係等餵,佢係要兼顧埋組織同策動攻勢,所以佢需要知道隊友既習慣,咁先可以造到有效既配合......

2場都中楣角,欠運...

引用:
原帖由 wongjean 於 2021-9-20 04:28 PM 發表

2場都中楣角,欠運...
係羅,早知叫佢學某人射門將個身搏個波彈返出黎執雞啦....

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-20 04:08 PM 發表

我覺得佢係要D時間適應隊友既走位.......因為佢唔單純係等餵,佢係要兼顧埋組織同策動攻勢,所以佢需要知道隊友既習慣,咁先可以造到有效既配合......
MSN都要夾左一排先開始順 , 我覺得可能要等到下一場歐聯對曼城 , 先會開始入波

引用:
原帖由 網紅球王 於 2021-9-20 05:41 PM 發表

MSN都要夾左一排先開始順 , 我覺得可能要等到下一場歐聯對曼城 , 先會開始入波
肥普帶既巴黎, 一早已經有分析防守係比之前差, 基本上場場有失波, 咁既情況要抵擋曼城真係唔易........我都係建議巴黎轉用352比較好, 反正兩閘文迪斯同夏基美進攻能力極強, 前面用尼馬出任攻中, 美斯麥包雙箭頭, 咁就唔使美斯回防.......

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-20 04:08 PM 發表

認同

但對曼城真唔建議352,隊波暫時攻防都未如理想,對近乎全歐頭3既曼城,要穩陣打好防守先。

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-20 03:33 PM 發表

巴黎聖日耳門(PSG)對里昂的比賽進行到第75分鐘,在場上比數是1比1的情況下,普捷天奴(Mauricio Pochettino)卻用後衛阿舒拉夫(Achraf Hakimi)換下美斯(Lionel Messi),這樣的決定引發了爭議。美斯看上去不是很接受這樣的決定,普捷天奴則表示,這是為球隊考慮。

阿根廷《奧萊報》指出,美斯不是因為身體原因被提前換下,這並不多見,而哥迪奧拿(Josep G ...
最精彩一定係中眉

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2021-9-20 06:15 PM 發表

但對曼城真唔建議352,隊波暫時攻防都未如理想,對近乎全歐頭3既曼城,要穩陣打好防守先。
想打好防守咪要用352羅

2個球王同時轉會難免互相比較,c朗表現比左太大壓力美斯

來日方長
最緊要唔好拖累隊衰過以前

引用:

係囉,要早D適應隊友,早一兩年轉會更佳

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]