• 瀏覽: 13,749
  • 回覆: 95
  • 追帖: 3
最近要搵返啲舊文件出黎對資料,因為我生得唔高身高150cm
有時要拎上層文件個陣都要擔梯先拎到,但係有時條梯都有其他同事用緊我就要等人地用完先可以用
今日我又要用梯搵文件,但係有同事用緊條梯咁我就企係旁邊到等
比個男同事見到我企係到等就行埋黎問我做咩事
我照直同佢講:因為我要擔梯先夠高但係條梯有人用緊咁咪企係到等下囉
之後佢就話:下?拎係第二格野都要用梯?生得矮真係麻煩,等得你黎都蚊訓
雖然佢都有幫我拎同埋我都知因為生得矮拎唔到野要等條梯係我唔岩,但係都唔洗咁樣話我架…
又唔係我想生得矮…唔夠高用梯又有咩問題喎,一陣叫同事幫我拎又話我唔做野

熱賣及精選
矮=聰明。

太高既人,條條神經線都長過你,效率低,久而久之做乜都蠢過你

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-20 05:44 PM 發表

矮=聰明。

太高既人,條條神經都長過你,久而久之做乜都蠢過你
咪就係囉!
上天係公平既,我生得矮但係我聰明

男定女,女黎講唔算矮,睇整體身形比例,
有D人生得高,但個頭大,比例錯晒,一樣柒

緊係啦

算啦,你咪搵野串返佢囉

咁實有影響嘅

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2021-9-20 05:29 PM 發表

有時要拎上層文件個陣都要擔梯先拎到,但係有時條梯都有其他同事用緊我就要等人地用完先可以用
我照直同佢講:因為我要擔梯先夠高但係條梯有人用緊咁咪企係到等下囉
之後佢就話:下?拎係第二格野都要用梯?生得矮真係麻煩,等得你黎都蚊訓
...
以事論事 生得高真係蠢啲 我對上份工3個應該有米8同事 一係柒慣 一係on9 癡呆 總之就係擺明平時唔多用腦嘅款
1米5毋需自責

可以增高

當然係錯啦.
不過好多工作同高矮無乜關係, 你可以選果D 來做.

以後叫果個男同事幫手拎囉

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-9-20 08:59 PM 發表

當然係錯啦.
不過好多工作同高矮無乜關係, 你可以選果D 來做.
矮人係聰明D,因為神經線短D,做任何野都會快D,包括學習能力

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-9-20 05:44 PM 發表

矮=聰明。

太高既人,條條神經線都長過你,久而久之做乜都蠢過你
俗語有講, 矮仔多計

引用:
原帖由 專業小畫家 於 2021-9-20 05:29 PM 發表

...
女既話,細細粒抱越黎做,唔錯架,大有市場

提示:支持鍵盤翻頁左 右