• 瀏覽: 4,518
  • 回覆: 111
今日街市乜都貴,無乜筍野汁,見到賴尿$40一斤,買左廿兩$50
買包三色椒,磨菇,菜芯,炒米粉
拆完肉d殼上次試過滾湯無乜味,今次剪開個頭同鉗先炒,今次蝦殼湯就好味,加罐龍蝦湯,元貝仔
諗唔到用乜汁炒?好彩見到枝韓國燒汁
好味

附件

20210921晚餐.jpg(295.08 KB)

2021-9-21 08:22 PM

20210921晚餐1.jpg(975.15 KB)

20210921晚餐2.jpg(233.59 KB)

20210921晚餐3.jpg(263.27 KB)

20210921晚餐4.jpg(229.7 KB)

20210921晚餐5.jpg(249.31 KB)

20210921晚餐6.jpg(260.51 KB)

20210921晚餐7.jpg(1.25 MB)

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
真係好心機,起曬肉

引用:
原帖由 大林林 於 2021-9-21 08:22 PM 發表

今日街市乜都貴,無乜筍野汁,見到賴尿$40一斤,買左廿兩$50
拆完肉d殼上次試過滾湯無乜味,今次剪開個頭同鉗先炒,今次蝦殼湯就好味,加罐龍蝦湯,元貝仔
好味
大林林,中秋快樂。

引用:
原帖由 大林林 於 2021-9-21 08:22 PM 發表

好味
大師兄,中秋節快

蝦都唔錯,夠新鮮

引用:
原帖由 大林林 於 21-9-2021 08:22 PM 發表

好味
燒汁炒米

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-9-21 08:25 PM 發表

大師兄,中秋節快樂
祝煲姐:中秋快樂,開開心心,食極唔肥,晚晚12點就上床訓到ZZZZZZZZZZZZ聲

引用:
原帖由 dtw 於 2021-9-21 08:23 PM 發表

真係好心機,起曬肉
就算唔起,食果陣都要起

引用:
原帖由 ltho3k 於 2021-9-21 08:24 PM 發表

大林林,中秋快樂。
多謝ltho3k師兄
祝師兄合家開心快樂

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2021-9-21 08:26 PM 發表

蝦都唔錯,夠新鮮
多謝羊羊
中秋快樂

引用:
原帖由 Eggy2k 於 2021-9-21 08:26 PM 發表

燒汁炒米
包租婆唔食得辣

大師兄,中秋快樂

認真好心機,祝中秋節快樂

引用:
原帖由 ~非非非~ 於 2021-9-21 08:40 PM 發表

大師兄,中秋快樂
多謝非哥

引用:
原帖由 bunnyyu 於 2021-9-21 08:41 PM 發表

認真好心機,祝中秋節快樂
多謝
祝豆媽合家中秋快樂,開開心心

主題標籤 #龍蝦
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]