• 瀏覽: 8,506
  • 回覆: 59
  • 追帖: 3
8月頭果時入左隻7月卡既單金,

最近發現越行越慢, -5/-6  per day,今日終於頂唔順攞左上14樓搞…

之前我有隻ym40 126622都係有呢個問題,又係賣上行保養先tune番好隻錶..

有無Ching 隻錶都係3235機心,又係有走時問題

精選汽車
係差啲嘅

引用:
原帖由 wang8699 於 2021-9-22 01:02 AM 發表

係差啲嘅
其實我自己都唔想攞上行,自己一定送花,

但自己真係接受唔到

引用:
原帖由 zeon123 於 2021-9-22 12:23 AM 發表

最近發現越行越慢, -5/-6  per day,今日終於頂唔順攞左上14樓搞…

之前我有隻ym40 126622都係有呢個問題,又係賣上行保養先tune番好隻錶..

又冇喎,戴緊隻3235機芯嘅DS,喺準到爆,個幾月慢唔一秒

引用:
原帖由 rsmdpan 於 2021-9-22 10:59 AM 發表

又冇喎,戴緊隻3235機芯嘅DS,喺準到爆,個幾月慢唔一秒
琴日攞左上行搞,等佢打番電話比我話點搞

3135   幾月慢唔3秒

戴咗十幾年隻地通超準時未抹過油 依家啲QC係明顯差左嘅

Same issue on my 126600, fixed by 14/F finally

引用:
原帖由 Gazar 於 2021-9-22 01:11 PM 發表

Same issue on my 126600, fixed by 14/F finally
你隻本身走慢幾多

引用:
原帖由 zeon123 於 2021-9-22 12:23 AM 發表

我隻DJ41都係有呢個問題,仲嚴重過你,由開頭每日慢6,7秒,去到慢2分鐘都試過,最後重要無端端停埋(每日都戴嘅情況下),攞上14樓check,師傅話隻錶無問題,無受磁。話隻錶重新組裝,上油比番我,問題就無左,應該新機芯多問題

引用:
原帖由 公司小主席 於 2021-9-22 01:48 PM 發表

我隻DJ41都係有呢個問題,仲嚴重過你,由開頭每日慢6,7秒,去到慢2分鐘都試過,最後重要無端端停埋(每日都戴嘅情況下),攞上14樓check,師傅話隻錶無問題,無受磁。話隻錶重新組裝,上油比番我,問題就無左,應該新機芯多問題
咁現家係快秒還是慢秒?

同係幾多

引用:
原帖由 zeon123 於 2021-9-22 01:50 PM 發表

咁現家係快秒還是慢秒?

同係幾多
整完之後就快4秒左右

引用:

我隻50年老鬼1675都係慢6秒!
快慢好多時睇用錶習慣!

引用:
原帖由 公司小主席 於 2021-9-22 01:54 PM 發表

整完之後就快4秒左右
Per day?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2021-9-22 01:54 PM 發表

我隻50年老鬼1675都係慢6秒!
快慢好多時睇用錶習慣!
你岩既,但我覺得佢自稱+2/-2 per day,就要講得出做得到,十幾萬買隻錶,當然要有要求,唔係幾千買

佢qc 都好有問題

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]