• 瀏覽: 1,472
  • 回覆: 10
詹姆斯的新合同將在2021-22賽季生效,年薪為4118萬美元,而他和湖人簽下的2年8565萬提前續約合同,將在2023年到期,合同結束時,詹姆斯生涯總薪水將突破4億,達到了4億3186萬美元。值得一提的是,目前詹姆斯賺到的3.46億美元工資,已經是NBA歷史第一,他將是NBA歷史上第一個拿到4億薪水的球員。

熱賣及精選
引用:
原帖由 樹上滴滴樓主 於 2021-9-22 09:55 AM 發表

詹姆斯的新合同將在2021-22賽季生效,年薪為4118萬美元,而他和湖人簽下的2年8565萬提前續約合同,將在2023年到期,合同結束時,詹姆斯生涯總薪水將突破4億,達到了4億3186萬美元。值得一提的是,目前詹姆斯賺到的3.46億美元工資,已經是NBA歷史第一,他將是NBA歷史上第一個拿到4億薪水的球員。
打籃球既門檻係唔高,至於其他運動都唔會易過籃球,但係NBA人工係高到離地

呢個紀錄十年內會俾人破
呢家啲人工越黎越高
狗屎垃圾都要拿2-3千萬1年
過多幾年頂薪可能去到4-5千萬
不過James值得拿呢個人工
去到邊隊邊隊就係爭冠隊
門票/波衫/轉播權一定賣貴左

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2021-9-22 09:44 PM 發表

呢個紀錄十年內會俾人破
呢家啲人工越黎越高
狗屎垃圾都要拿2-3千萬1年
過多幾年頂薪可能去到4-5千萬
不過James值得拿呢個人工
去到邊隊邊隊就係爭冠隊
門票/波衫/轉播權一定賣貴左
可想而知廿幾年前,波神攞三千幾萬人工係幾咁恐怖
不過呢個價對於佢黎講係物有值

相反占士呢個價就貴得離譜

講貴??

貴得過curry /字母人工??

curry 5000萬..

引用:
原帖由 香土秘密入境 於 2021-9-22 11:01 PM 發表

JAMES貴唔貴就見人見智
你應該唔係從商,如果你係商業角度去睇
咁多年入面,邊隊有James 既時候基本上都一定係最貴轉播費,最多門票收益,騎士既克里蘭夫,因為James貢獻左好多GDP
呢啲hater唔會講

利害

證明nba越來越廢

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2021-9-22 11:46 PM 發表

JAMES貴唔貴就見人見智
你應該唔係從商,如果你係商業角度去睇
咁多年入面,邊隊有James 既時候基本上都一定係最貴轉播費,最多門票收益,騎士既克里蘭夫,因為James貢獻左好多GDP
呢啲hater唔會講
係, 負面行銷嘛🤣,  叩頭詹最勁👍

但係你hater個名詞用錯咗,  要佢有實際貢獻先叫hater,
但陳述事實就會被變成hater, 咁係叫其他人為hater 既, 不面對事實, 愛自我幻想

引用:
原帖由 香土秘密入境 於 2021-9-22 11:01 PM 發表

貴, 當然貴, 問題佢制造新聞叻嘛,  傳媒就愛尼味, 做花邊做標題, 總之傳媒戰上, 佢係有一手,
而佢既價值亦在此處;

打波果part, 佢一早就交晒比身邊既隊友啦, 唔係都唔洗次次都抱團

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]