• 瀏覽: 57,590
  • 回覆: 409
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 BigBucket 於 2021-9-23 11:09 AM 發表

我諗條友唔係玩,而係揸車慢,手車差,唔留意路面狀況,唔理其他車,甚至由始至終佢都唔知巴士做咩….
一句講哂,低能自私兼無品!
都唔係啦,佢見到架巴士過線就篤油,去到巴士旁邊特登落brake 收慢架車,然後故意同巴士平排。
佢嘅態度就好似話,你想過線呀,我就係篤油唔畀你過,之後我都唔畀你過你吹咩, 我鍾意玩到幾時就幾時……
遇著佢有心玩嘢,巴士就算收慢或行快都係冇用,況且其實架巴士已經開到好慢。
如果交通部睇到條片, 隨時有手尾跟。

精選汽車
話叫巴士收慢d正智障

有交通意外有時都係呢D人做成,好彩片主見到出手相助。

好人好事, 片主做得太好了

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-9-23 10:14 AM 發表

片主都係巴士?因為個倒影好似係高大車

如果片主都係巴士,片主實屬不智,揸住架大車,俾油,加速,cut 外,又cut返內,真係危險

前面個巴士係新手?其實佢可以收慢架車,慢慢收到最慢,睇下私家車仲頂唔頂囉,但巴士又keep住高速去,根本巴士無心去解決件事,或者佢都想同私家車鬥

而家九巴D司機係咁白痴,所以我都好少搭九巴了

係咪呀,  [taguid=7065269]特屍拉末路[/taguid ...
巴士司機自己裝 CAM 拍片再 UPLOAD 咩?!

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2021-9-23 11:56 AM 發表

話叫巴士收慢d正智障
正常揸車係可以嘅, 但你遇著隔離嗰個係唔正常兼玩嘢, 你快慢都係冇用。

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2021-9-23 11:08 AM 發表

因為cut線一定要系人哋前面cut, 收慢系後面cut好冇面架; 我見個個都系咁做嘅, 就算唔夠位都要去前面cut, 最多咪撞過.
私家撚有心阻啊,智能人

架藍色車10級pk.

仗義每多屠狗輩
從來俠女出風塵

黑車正仆街

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2021-9-23 11:41 AM 發表

巴士應該收慢至啱。

收條毛咩!
有心隊上去阻呀!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-9-23 11:37 AM 發表

我樓上講得唔好,我無話私家車岩,我係話巴士都處理得唔好,佢應該收慢,如果私家車又慢,咪大家鬥慢囉,但片中巴士雖然有收慢但都唔夠慢
巴士收慢條仆街一齊收慢
盲㗎?

巴士008 打左燈...
012到滙點位壓線...
016馬L篤油現身.......亦開始小氣到冇外星友~~.
巴士未嚟得切迴避!!
揸得馬仔識篤油又點會傻吖 !
賤種是低......呸或屌的 ==

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-9-23 10:14 AM 發表

片主都係巴士?因為個倒影好似係高大車

如果片主都係巴士,片主實屬不智,揸住架大車,俾油,加速,cut 外,又cut返內,真係危險

前面個巴士係新手?其實佢可以收慢架車,慢慢收到最慢,睇下私家車仲頂唔頂囉,但巴士又keep住高速去,根本巴士無心去解決件事,或者佢都想同私家車鬥

而家九巴D司機係咁白痴,所以我都好少搭九巴了

係咪呀,  [taguid=7065269]特屍拉末路[/taguid ...
片主係巴士的話就幫唔到啦
巴士就係有限速

Well done

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]