• 瀏覽: 18,042
  • 回覆: 222
  • 追帖: 3
睇咗奧運同全運會,發覺香港人把口真係好鬼賤,唔識咩叫尊重。

張家朗受傷退賽就話人詐病詐傷,又話佢靠運氣好采,否定咗佢喺奧運會既付出咁。

何詩蓓唔參加全運會又被人話,又話人哋睇唔起全運會。

蘇炳添奧運入到決賽,又畀人話包尾,無視人哋係亞洲最快時間。拎個全運會金牌都可以畀人話因為奧運決賽前5名冇參加,真係咩都係你講哂。

劉慕裳奧運拎銅牌,大家就攻擊呢項運動,話人哋只係喺到大叫。

都唔止呢d例子,仲有好多好多,例如有個女仔體操失手落地都被人P圖恥笑,顯示到香港人真係好唔識尊重運動員。

熱賣及精選
引用:
原帖由 生舊叉燒食左佢 於 2021-9-23 11:47 AM 發表

張家朗受傷退賽就話人詐病詐傷,又話佢靠運氣好采,否定咗佢喺奧運會既付出咁。

蘇炳添奧運入到決賽,又畀人話包尾,無視人哋係亞洲最快時間。拎個全運會金牌都可以畀人話因為奧運決賽前5名冇參加,真係咩都係你講哂。

劉慕裳奧運拎銅牌,大家就攻擊呢項運動,話人哋只係喺到大叫。 ...
奧運100米決賽,蘇炳添唔係跑包尾

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-23 11:56 AM 發表

奧運100米決賽,蘇炳添唔係跑包尾
因為有個偷跑, 又有個跌親 所以有人話跑包尾, 真係唔明點解d人把口咁賤

香港人當運動員係不事生產嘅社會寄生蟲。

引用:
原帖由 生舊叉燒食左佢 於 2021-9-23 11:47 AM 發表

劉慕裳奧運拎銅牌,大家就攻擊呢項運動,話人哋只係喺到大叫。 ...
由英國佬管治香港開始,就絕對無教過香港人尊重過體育,
當時香港最多就得一個大球場同幾個運動場仔,
反而就有幾個高球場,個個大到望遠鏡都望唔到場邊。
仲有幾個草地滾球,板球呢類非我族類玩的球場。
當時連搞一些大形體育活動都無興趣。
祇懂得搞賽馬打比。
到回歸後,若不是中央大大力吊九曾蔭毛,
果個東亞運動會都搞唔成啦。

以前港英政府批好多靚地俾精英貴族做會所,例如木球會。而家想收返都好難。

今日既香港人??算把啦!我自己土生土長都好能憎見到香港人既咀臉同把嗅口!

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-9-23 12:12 PM 發表

由英國佬管治香港開始,就絕對無教過香港人尊重過體育,
當時香港最多就得一個大球場同幾個運動場仔,
反而就有幾個高球場,個個大到望遠鏡都望唔到場邊。
仲有幾個草地滾球,板球呢類非我族類玩的球場。
當時連搞一些大形體育活動都無興趣。
祇懂得搞賽馬打比。
到回歸後,若不是中央大大力吊九曾蔭毛,
果個東亞運動會都搞唔成啦。
香港如果想搞大型運動會..... 唔睇好

運氣,其實都是一種實力

引用:
原帖由 6674 於 2021-9-23 12:22 PM 發表

以前港英政府批好多靚地俾精英貴族做會所,例如木球會。而家想收返都好難。
未聽過木球,原來香港有會所

引用:
原帖由 hotbeer9999 於 2021-9-23 12:23 PM 發表

今日既香港人??算把啦!我自己土生土長都好能憎見到香港人既咀臉同把嗅口!
係呀,要對客嗰行基本上都唔中意見到香港人

引用:
原帖由 生舊叉燒食左佢 於 2021-9-23 12:31 PM 發表

未聽過木球,原來香港有會所
一個在尖沙咀覺士道,一個在跑馬地馬場隔離、一個在半山黃泥涌峽道。
還有印度遊樂會丶三軍會等等。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2021-9-23 12:09 PM 發表

香港人當運動員係不事生產嘅社會寄生蟲。
事實上係👏

你幾時聽過香港人識尊重人

引用:

香港人係尊重運動員
但唔熟悉同唔重視咁解

因為係e個社會 係好難搵到食

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]