• 瀏覽: 6,065
  • 回覆: 85
深陷漩渦中的高文(Ronald Koeman),在新聞記者會上不接受西班牙記者採訪,但他卻接受了荷蘭《國際足球》雜誌的採訪。他表示,是美斯(Lionel Messi)幫助巴塞掩蓋了所有問題。
高文表示:「美斯的存在掩蓋了球會所有的缺陷,他實在太強了,他是一個贏家。現在他走了,我們在承受煎熬。」

高文指出,美斯身邊也有很多高水平的球員,但美斯讓一切發生質變,他讓身邊的球員更強了。高文表示:「他發揮著決定性作用,這不是批評,而是觀察的結果。」

「美斯各方面都是滿分,在場上判斷形勢、射門得分、控球、傳球都很強,可以說強到不正常,強到離譜。他去年製造了50個入球,進30球助攻20次,他是所有球員的榜樣。」(伊雲)

新浪足球:https://soccer.sina.com.hk/news/1/20210923/13609843/

高文,你而家先黎後悔已太遲,事實上美斯已經幫巴塞遮左好幾年醜,否則巴塞一早墮落....

熱賣及精選
呢幾年唔係美斯,一早已經剔除左強隊之列啦

高文依家唯一目標就係成功博炒

問題係亂燒錢。

有人話美斯搞到巴塞五癆七傷,真係得啖笑。連前領隊都出嚟讚賞美斯。

另一個求王呀朗,就俾前主席鬧阻礙球隊進攻,真真正正拖累球隊。

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-9-23 12:09 PM 發表

呢幾年唔係美斯,一早已經剔除左強隊之列啦
最慘係之前果個教練帶果段時間,佢真係完全唔夠班......至於高文其實o係變陣同用新人上都唔錯,但條友唔熟TIKA-TEKA,所以美斯一走佢只能用返普通落底傳中既戰術.....

引用:
原帖由 暖笠笠小露筍 於 2021-9-23 12:20 PM 發表

有人話美斯搞到巴塞五癆七傷,真係得啖笑。連前領隊都出嚟讚賞美斯。

另一個求王呀朗,就俾前主席鬧阻礙球隊進攻,真真正正拖累球隊。
巴塞無左沙白之後,球隊遲遲未搵到替代者,搞到巴塞中場一路積弱,而美斯亦焗住要墮後做埋派牌工作,點同等餵前鋒咁幸福企o係禁區入面等食.....

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-23 12:17 PM 發表

問題係亂燒錢。
係,用買迪比利同基沙文舊錢買兩個頂級中場好過,不過當年市場又真係無咩選擇既,迪布尼去左曼城,普巴又麻煩,柏迪仲細,迪莊又未融入球隊......

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-23 12:20 PM 發表

最慘係之前果個教練帶果段時間,佢真係完全唔夠班......至於高文其實o係變陣同用新人上都唔錯,但條友唔熟TIKA-TEKA,所以美斯一走佢只能用返普通落底傳中既戰術.....
高文好處係肯用新人,但戰術都係弱。之前個Setian廢到不得了,計落近年最好都係華仔。

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-23 12:25 PM 發表

係,用買迪比利同基沙文舊錢買兩個頂級中場好過,不過當年市場又真係無咩選擇既,迪布尼去左曼城,普巴又麻煩,柏迪仲細,迪莊又未融入球隊......
其實買迪比利基沙文都冇壞,壞在天價買,一副冇咗你哋唔掂咁嘅樣,俾新援球員予取予攜。

巴塞今季預左四大皆空。

之前又話冇美斯仲勁左?

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-23 12:25 PM 發表

其實廢丹佢潛力好高,左右腳純熟,突破同射門強,係真係傷病影響哂。所以當年冇左尼馬,好多球迷都睇好佢。

反而基沙文真係由加盟果陣已經唔睇好,但好欣賞佢既防務工作,雖然佢回防回得太後好難上前攻。

今屆我等睇兩個結果
1,巴塞下屆再有冇歐聯入場券
2,曼聯拎唔拎到英超
睇吓誰能笑到最後

係唔係假新聞啊?
之前巴塞贏波時,高文唔係甘講喎,朗迷聽完勁開心

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]