• 瀏覽: 2,141
  • 回覆: 58
VIUTV無論綜藝節目或自家制電視劇都係三,四點收視,最高係大叔的愛七點幾收視,現在VIUTV成功棒紅天團MIRROR,其中三位成員姜濤(姜仔),盧瀚霆(Anson Lo)同呂爵安(Edan Lui)已成為VIUTV一哥啦,其實VIUTU再投放多啲制作資金係佢地三位身上,唔好成日推姜仔,Edan同Anson拍埋啲無謂廣告,有時行街塔地鐵廣告,巴士車身廣告,其實有啲廣告都同佢地三位形象都唔MATCH,做咩VIUTV,花姐硬推佢地拍埋呢啲無聊廣告.....其實VIUTV同TVB打仗,VIUTV好心放多啲資金拍下自家制作劇,可以安排姜仔,EDAN同ANSON主演VIU劇,或安排做下綜藝SHOW,好過成日拍埋啲無聊廣告,佢地三位好易變成紙上明星或流量明星,我好鍾意佢地三個,想欣賞多啲佢地三位主演嘅VIUTV自家制作劇或綜藝節目...至於搵女藝人跟姜仔,EDAN同ANSON配戲嘅女主角,大可以北上搵大陸女藝人好似關曉彤,迪麗熱巴佢地...
我相信果個為AL而做的綜藝真人SHOW,神的女主角,勝出嘅女藝人會成為ANSON嘅新歌MV女主角,麥要拍成個月咩,參加啲女藝人最多咪十幾個,又唔係幾百個,呢啲咁嘅MV女主角綜藝節目拍一,兩個星期已拍完,後期制作一星期搞掂啦,VIUTV好似搞咁耐,我相信神的女主角又係出年先播出街,我好懷疑VIUTV老板魯生同一班VIUTV幕後團隊識唔識營運一間電視台....
下個月TVB開始推出TVB自家制作台慶劇啦,VIUTV冇自家制劇集,唯有捱TVB打,VIUTV收視永遠都係三,四點收視...其實VIUTV應該大把資金,唔好唔捨得拎出嚟....

熱賣及精選
「經營哲學」無絕對的模式, 更無所謂對或錯;它通過實驗, 去達致目的, 衹要結果係預期之內, 便可以。

引用:
原帖由 香港娛樂圈垃圾 於 2021-9-24 12:13 AM 發表

VIUTV無論綜藝節目或自家制電視劇都係三,四點收視,最高係大叔的愛七點幾收視,現在VIUTV成功棒紅天團MIRROR,其中三位成員姜濤(姜仔),盧瀚霆(Anson Lo)同呂爵安(Edan Lui)已成為VIUTV一哥啦,其實VIUTU再投放多啲制作資金係佢地三位身上,唔好成日推姜仔,Edan同Anson拍埋啲無謂廣告,有時行街塔地鐵廣告,巴士車身廣告,其實有啲廣告都同佢地三位形象都唔MATCH ...
佢生存是低成本制作,叫班黃C唔睇都開電視VIUTV, 至於廣告,大家心照,如果唔系李太子,匯豐搵班人做理財廣告,其實匯豐清楚物人睇VIUTV,落廣告當送月餅給李生。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-24 12:34 AM 發表

「經營哲學」無絕對的模式, 更無所謂對或錯;它通過實驗, 去達致目的, 衹要結果係預期之內, 便可以。
咁寄然棒紅左姜仔,ANSON同EDAN好心搵啲劇本比佢地拍VIU自家制作劇集,至於女主角方面就重金禮聘請關曉彤果啲大陸知名女演員同ANSON佢地拍劇啦,話唔定由三,四點收視變十幾點收視,下個月TVB重頭劇播出街,唔知VIUTV拎咩同TVB對抗啦

引用:
原帖由 恩23 於 2021-9-24 12:34 AM 發表

佢生存是低成本制作,叫班黃C唔睇都開電視VIUTV, 至於廣告,大家心照,如果唔系李太子,匯豐搵班人做理財廣告,其實匯豐清楚物人睇VIUTV,落廣告當送月餅給李生。
好心啊李公子識唔識做電視台生意架,成日硬推三位拍埋啲咩匯豐廣告,宏利同英國保誠,但VIUTV成日三點收視,不出五六年VIUTV好快玩完,李公子佢係咪低能仔嚟

認同,就咁決定

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2021-9-24 12:48 AM 發表

認同,就咁決定
點樣就咁決定

引用:
原帖由 香港娛樂圈垃圾 於 2021-9-24 12:13 AM 發表

VIUTV無論綜藝節目或自家制電視劇都係三,四點收視,最高係大叔的愛七點幾收視,現在VIUTV成功棒紅天團MIRROR,其中三位成員姜濤(姜仔),盧瀚霆(Anson Lo)同呂爵安(Edan Lui)已成為VIUTV一哥啦,其實VIUTU再投放多啲制作資金係佢地三位身上,唔好成日推姜仔,Edan同Anson拍埋啲無謂廣告,有時行街塔地鐵廣告,巴士車身廣告,其實有啲廣告都同佢地三位形象都唔MATCH ...
瓜誠仔繼承父業搞黑暴,捧班人妖,大家都要受苦

引用:
原帖由 jandm 於 2021-9-24 12:56 AM 發表

瓜誠仔繼承父業搞黑暴,捧班人妖,大家都要受苦
我覺得姜仔夠陽光,ANSON幾有男人魅

大財團左手交右手,好多仲特登做到蝕錢,背後可能幾百億流動

用錢唂起佢哋日日見報,再買粉絲

引用:
原帖由 香港娛樂圈垃圾 於 2021-9-24 12:40 AM 發表

好心啊李公子識唔識做電視台生意架,成日硬推三位拍埋啲咩匯豐廣告,宏利同英國保誠,但VIUTV成日三點收視,不出五六年VIUTV好快玩完,李公子佢係咪低能仔嚟
no..今年viutv出左業積報告...只蝕4400萬...tvb蝕左2億幾...硬推三位廣告佔左廣告市埸7成..下年好大機會唔洗蝕

引用:

3個一哥?一哥只有姜濤一個,呂雀安 同 基佬 被網民稱為偽人敗類

引用:

因為viu知道佢哋唔係真紅,係吹出嚟,如果係就唔會長年三點下啦,如果唔係黑暴黃屍恐嚇廣告商,佢哋亦好難在廣告界立足,因為令到廣告商冇得揀,如果真係咁勁,正如你講,點解唔加強資源?而家有關黑暴比人捉咗,跟住就係佢哋必須要在有限時間賺最多既錢,好彩之前簽咗合約既必須做埋佢,否則。。。。

明就明,唔明點講你都唔明!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]