• 瀏覽: 2,310
  • 回覆: 14
喺ESPN公布了NBA實力榜第6-25位排名後,前五名實際上也已經浮出水面,分別系字母哥、杜蘭特、詹姆斯、庫里和東契奇,如今嘅懸念系,呢份TOP5嘅終極榜單究竟會點排?聯盟新賽季嘅第一人又會系邊個?

點解個榜會無左可愛?
雖然我唔係幾鍾意佢,但我覺得呢一刻其實佢先係最勁
三分、mid-range、lay up樣樣有,防守退步左但仲係一防既水平,可以話統治攻防,唯一缺點係無乜領導才能

如果一定要從以上呢5個人排,我會咁排:
字母>杜蘭特>占士>咖哩>當錫

引用:
原帖由 水留情 於 2021-9-24 12:18 PM 發表

點解個榜會無左可愛?
雖然我唔係幾鍾意佢,但我覺得呢一刻其實佢先係最勁
三分、mid-range、lay up樣樣有,防守退步左但仲係一防既水平,可以話統治攻防,唯一缺點係無乜領導才能

如果一定要從以上呢5個人排,我會咁排:
字母>杜蘭特>占士>咖哩>當錫
因為重傷了!!

KD打one man唔係踏線都win左bucks啦,冇理由排字母後面吧!之後都冇一隊捱到G7啦

其實點解有咖喱? 明顯大咖一件都top5?

唔使諗咁多, 下星期有熱身賽睇

最後出咗係
KD > 字母 > James > Doncic > Curry
https://www.espn.com/nba/story/_ ... players-2021-22-5-1

墊腳怪正值巔峰,死神有傷喺身,不然我覺得健康嘅杜蘭特強啲

引用:
原帖由 Ming917830 於 2021-9-24 04:04 PM 發表

其實點解有咖喱? 明顯大咖一件都top5?
得分王都係大咖🤔

引用:
原帖由 忍耐一下 於 2021-9-27 11:21 PM 發表

得分王都係大咖🤔
Curry 同西書都兩屆得分壬,但一個只有順景先有好波,一個浪射為自己做紀錄. 兩個都非大將之材... 所以只係能以大咖形容佢

harden 操瘦左今年會返番來

Curry 第一就差唔多

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-9-29 10:26 AM 發表

倒數計?

引用:
原帖由 BSKTGOAT 於 2021-9-29 10:26 AM 發表

盲撐L

引用:
原帖由 Ming917830 於 2021-9-28 10:41 AM 發表

Curry 同西書都兩屆得分壬,但一個只有順景先有好波,一個浪射為自己做紀錄. 兩個都非大將之材... 所以只係能以大咖形容佢
每場球賽都係0比0開始, 點解人哋可以打到 順景🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]