• 瀏覽: 13,146
  • 回覆: 82
今朝返工做搭過海307巴士, 上左上層諗住舒舒服服咁坐低,
點知下一個站上左個連口罩都唔帶嘅人, 條友仲要坐正我隔離
另外都唔知點解佢無帶口罩個車長都畀佢上車
係佢坐係我隔離一陣後, 我忍唔住講:
: 帶返口罩啦, 巴士黎架!
阿叔: What you talking? I am brabrabrabrabra(係到講啲唔相關嘅野, 但英文文法錯哂)
: 咪L扮唔識中文啦, 我叫你帶返個口罩啊!
阿叔: ......
: 無口罩我畀個你勒! (畀左個口罩佢)
最後個阿叔終於帶返個口罩
我明帶口罩係辛苦, 但大佬啊......
有邊個唔係因為要顧及他人而一直努力帶住口罩?

香港好多偽ABC......

唔少港女扮ABC扮高人一等

香港人啲英文好勁,文法更去到專家級,聽人講一句半句總之全錯啦,牛津字典唔比香港人編邊有人用㗎!樓主,你話係咪?

引用:
原帖由 anson2004 於 2021-9-24 04:45 PM 發表

唔少港女扮ABC扮高人一等
但英文講唔到完整句子

好多港女以為俾鬼佬屌先至係高尚

仲有人玩嘢,是法例要守法,同佢嘈大把人幫你。

好多港女平時講野中英夾雜以為自己好型好高尚

引用:
原帖由 我廢我自豪 於 2021-9-24 12:58 PM 發表

阿叔: What you talking? I am brabrabrabrabra(係到講啲唔相關嘅野, 但英文文法錯哂)
...
唔戴口罩係咪違規啊?

What u talking都攪笑啦😆

成功呃咗個口罩,啲乞兒當執到$2了。我楝樓有條乞兒,帶隻狗出街落樓就問座頭看更攞口罩,乞兒面皮最厚

一群港賤無料扮四條。自私精。

引用:
原帖由 我廢我自豪 於 2021-9-24 12:58 PM 發表

...
他想呃口罩

正常鬼佬講英文係有 linking,  we're u talking 入面 're ' 係輕聲, 車上嘈雜聽唔到唔出奇。未必係人地文法錯。

引用:
原帖由 cvcv105 於 2021-9-24 18:53 發表

好多港女以為俾鬼佬屌先至係高尚
港女出晒新聞啦,偷渡去德國去到難民營,自稱被德國佬性侵,還要講多謝,咁就係真港女。

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右