• 瀏覽: 45,613
  • 回覆: 112
  • 追帖: 5
唔知大家有冇經歷過9個人既Cookies時代呢?除左心急人上之外齊晒9個人既代表作一定係9個女仔一隻鬼
但係冇耐之後就由9餅變左4塊餅碎,再之後就由餅碎變成個人發展
正所謂同餅唔同命,有人做左富婆有人就無論係邊都搵唔到食亦都有人回歸普通人既生活
一齊睇下9餅依家既發展啦

4餅之首 - Stephy鄧麗欣

無論9餅定4餅都係以Stephy黎做中心,就算個人發展佢都唔差
唱歌拍戲拍劇都有份,拍空手道仲有入圍金像獎最佳女主角
近年仲學人做老闆開左間飲品舖,事業發展唔差但係感情就差咁啲野
同方力申10年情完結之後同台灣男星王子拍拖3年,結果都係不敵距離而分手

唔講得粗口既女人 - Theresa傅穎

有傳當年係比Stephy恰既傅穎係2011年同羅仲謙事件之後就返左內地發展,上年都有返香港拍劇
最近一次係香港媒體見到佢就係有關佢拒靠潛規則上位事件,成條片我都只係留意到佢個美顏會唔會開得太勁?美顏勁到咁我都覺得你太有趣了~
可能佢係內地都算紅只係我少留意,所以都唔知佢11年之後實際做左啲咩

當年最唔靚女 - Kary吳雨霏

當年最唔靚女既一定係Kary,但係佢又係一個越大越靚既例子(可能係因為細個真係唔靚,所以覺得大左順眼左)
佢亦都算係9餅入面唱歌最好聽既一個,不過18年生完BB之後就好少再出席公開活動專心照顧小朋友
可以一提既就係佢係同余文樂拍過一段時間拖,佢地就好似煙花咁好多人都留意佢地但係同時都好快完左…
流傳今夜煙花燦爛呢隻歌都係比余文樂,真定假就唔知啦

靚媽 - Miki楊愛瑾

Miki係4餅唯一轉型做演員既人,雖然佢13年又回歸樂壇…
依家Miki都有自己既家庭成為幸福少奶奶,結婚之後都好少再拍戲拍劇
傳聞佢同Kary鬧不和係因為Miki對外爆料話Kary小產,真定假又邊個知呀~

茶水間KOL - Angela區文詩

要confirm任何Cookies成員消息各大媒體一定係要搵佢核實過先知堅定流
其實9餅之後Angela都有曾經係係電台到做DJ,依家唔知佢有咩job係身但係佢打扮就同名媛冇分別
又買個成60萬既袋又買豪宅又買跑車最近仲買埋遊艇,原來佢係因為投資有道所以令到佢就算入選唔到4餅但係佢既打扮同生活仲好過出名既成員!

淨低既去晒邊?好多都淡出娛樂圈但係因為科技既發達又令到佢地有少少知名度

Elaine何綺玲

入唔到4餅之後就返左澳門淡出娛樂圈,只係係12年有份出席Shine演唱會做嘉賓

Gloria陳素瑩

淡出娛樂圈之後佢去左進修,依家仲係會計師樓既高級審計員,今年5月都嫁左啦

Helena馬思恆

淡出之後佢真係最低調個個,只係知佢讀左兩個碩士學位一個博士學位,依家係婚姻治療師&藝術治療師

Serena蒲茜兒

最左邊個個就係佢啦,當年佢個樣都算好易認
不過完左9餅之後佢只係做過好短時間既DJ同埋拍戲,之後就已經淡出結婚之後仲已經離開左香港

其實當年Cookies係香港都算幾出名,話晒都係香港第一個咁多人既女子組合(好似係)
3個女人一個墟仲要有9個女人是非一定仲多
最估唔到一定係區文詩,明明佢當年都唔算真係好出名但係原來佢既生活又可以好似名媛咁
唔知會唔會有一日9餅可以重聚呢?

熱賣及精選
當年點解會得返4個

引用:
原帖由 Maxine123 於 2021-9-24 04:46 PM 發表

當年點解會得返4個
因為當年簽9餅既EMI經理人冇再做EMI,比當年仲係叫金牌大風既Paco買左份約但係只係限於4餅
所以就由9餅變4餅啦

呢幾個靚女嘅,發展仲系唔錯嘅,也有很多嘅作品。

引用:
原帖由 Maxine123 於 2021-9-24 04:46 PM 發表

當年點解會得返4個
仲有一個去咗「東張西望」。

引用:
原帖由 真委屈的盒子 於 2021-9-24 05:12 PM 發表

呢幾個靚女嘅,發展仲系唔錯嘅,也有很多嘅作品。
不過其實唱歌最好聽都係Kary

相由心生!Stephy越嚟越醜

當年易拎最正,細細粒容易食

引用:
原帖由 消毒小先鋒 於 2021-9-24 05:30 PM 發表

不過其實唱歌最好聽都係Kary
對嘅,英雄所見略同。

引用:
原帖由 壯陽平平羊 於 2021-9-24 05:32 PM 發表

相由心生!Stephy越嚟越醜
以為佢地仲係18廿二咩

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-9-24 05:35 PM 發表

當年易拎最正,細細粒容易食
9餅個陣我幾中意Angela喎

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2021-9-24 05:13 PM 發表

仲有一個去咗「東張西望」。
下?邊個去咗「東張西望」?

stephy 當年我frd超迷佢,不過比刀甲搞謝左 仲要比人傳sheshe真尷尬
Miki 仲有D印象。。最深係電影度比人摷咪咪, 當年佢老公好似有老婆..
傅穎 果陣好似有首歌 係咁自摸 又花灑又扭黎扭去 同謙謙拍拖話比人打 之後唔知
其他都無咩印象....以上唔知幾耐之前

提示:支持鍵盤翻頁左 右