• 瀏覽: 3,617
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
西班牙媒體的一項統計顯示,如果不計算12碼入球,那麼在C.朗拿度離開皇馬後的最近幾年裡,賓施馬的入球數超過了C.朗拿度。
從C.朗拿度離開皇馬算起,最近幾年入球最多的是利雲,攻入了154球,美斯攻入120球排名第二,麥巴比115球排名第三,C.朗拿度105球排名第四,賓施馬95球排名第五。

不過如果去掉12碼,那麼情況稍微有些變化。利雲129球還是排第一,美斯103球第二,麥巴比也是103球,而賓施馬攻入85球上升到了第四,C.朗拿度76球下降到了第五位。

https://soccer.sina.com.hk/news/1/20210925/13617876/

賓施馬當年只能幫人拉開後衛和做二傳, 現在先可以做返一個勁過C朗的射手

附件

2b365671b90ba2ee3a2650901a238cee.jpg(95.73 KB)

2021-9-25 10:24 AM

9個西甲冠軍,
7個西班牙超級盃冠軍,
4個歐冠盃冠軍,
6個西班牙盃冠軍,
3個歐洲超霸盃冠軍以, 3個世界冠軍球會盃冠軍
5個金球, 世界盃亞軍,
世界盃最佳球員, 歷史最佳陣容
熱賣及精選
賓施馬射術同控波都勁過基斯坦奴
只係差包裝同團隊吹奏而已

樓主太可惡,係咪想激死班羅友。

千古一帝,有乜好比

唔講唔知以為12碼唔使射

引用:
原帖由 ericwon666 於 2021-9-25 11:16 AM 發表

唔講唔知以為12碼唔使射
賓C馬十二碼入球率刀好高的😦

引用:
原帖由 一休小徒孫 於 2021-9-25 11:17 AM 發表

賓C馬十二碼入球率刀好高的😦
呢個post係計皇馬之後, 賓斯馬12碼入球率有幾高關C朗乜嘢事, 祖雲達斯 如果博到 12碼, 搵一個入球率高心理質素佳 嘅人射 有乜嘢問題, 如果佢成日射唔入, 教練都會換人。

引用:
原帖由 ericwon666 於 2021-9-25 11:20 AM 發表

呢個post係計皇馬之後, 賓斯馬12碼入球率有幾高關C朗乜嘢事, 祖雲達斯 如果博到 12碼, 搵一個入球率高心理質素佳 嘅人射 有乜嘢問題, 如果佢成日射唔入, 教練都會換人。
標題意思表達乜??但#5 你意思好似講到十二馬除C朗外 其他人唔識入咁😐

永遠支持住c朗

又搬龍門搵細數據去計黎踩其他人。又唔撚搵大數據計?邊個歷史入球最多?

引用:
原帖由 球王只有美斯 於 2021-9-25 10:24 AM 發表

西班牙媒體的一項統計顯示,如果不計算12碼入球,那麼在C.朗拿度離開皇馬後的最近幾年裡,賓施馬的入球數超過了C.朗拿度。
從C.朗拿度離開皇馬算起,最近幾年入球最多的是利雲,攻入了154球,美斯攻入120球排名第二,麥巴比115球排名第三,C.朗拿度105球排名第四,賓施馬95球排名第五。

不過如果去掉12碼,那麼情況稍微有些變化。利雲129球還是排第一,美斯103球第二,麥巴比也是103 ...
歐洲杯,C7入5個波,其中三個都係十二碼

無左12碼,C7都唔知點包裝

牙朗排4,5 差不多啦

賓施馬雖然老但都重後生過C7幾年,加埋佢射術高明,係一流中鋒,場上應該贏C7 , 可惜外型同社交同商業價值就大大輸俾C7,相信賓施馬冇乜粉絲,C7粉絲願排隊一整日為咗買件C7波衫!

引用:
原帖由 一休小徒孫 於 2021-9-25 11:27 AM 發表

標題意思表達乜??但#5 你意思好似講到十二馬除C朗外 其他人唔識入咁😐
我咪答咗你囉 12碼使唔使射架, 祖雲達斯找C朗主理12碼, 有乜嘢問題, 每個球隊 都有 一個 球員主理十二碼, 點解呢啲情況 發生喺c朗身上 就有問題, 拜仁找利雲主理又冇問題, 不如你答下我啦, c朗果29個 12碼, 有幾多射失嘅。

引用:
原帖由 一休小徒孫 於 2021-9-25 11:27 AM 發表

不嬲係佢地眼中,無左阿朗隊隊都唔識入波咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]