• 瀏覽: 6,750
  • 回覆: 16
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-29 12:11 PM 移動
講嘢難聽過粗口

熱賣及精選
引用:
原帖由 Terah 於 2021-9-25 04:49 PM 發表

其實你應該估到原因的 $$$$$$$
我理得佢咩原因,尊重別人尊重自己,但我知道呢句其實係廢話,即係有$有尊重,無$就面都唔洗俾,現實就係咁

引用:
原帖由 愛鵬的花 於 2021-9-25 08:21 PM 發表

未必既

有D係有情有義
小囉
都啱嘅,有情有義係有,不過小囉👈🏻呢句真👍🏻

引用:
原帖由 得益良多 於 2021-9-26 12:31 AM 發表

呢D人佔好少數.唔係無.
多數人出來撈,你跣我我跣你.
是是非非
玩到個人臭晒檔.
即係點?唔明

好明顯係原生家庭嘅問題標籤咗我哋囉,但又唔可以講啲咩,由細到大都有難聽說話入耳,講真做錯嘢嘅唔係我哋啲細嘅,好無奈囉😐

引用:
原帖由 得益良多 於 2021-9-26 01:50 AM 發表

啫啲人出黎撈完,咁多仆街撚人,
佢個善人意念不夠或無智慧支持,
自已又變埋撚人。係好居多
好人要有智慧同佢本身好人去運作。
啲西人係會攻擊你,或者拉埋你落水。
你無智慧去維持你顆善心,會變埋西人
明白晒唔該晒

引用:
原帖由 橙色膠袋 於 2021-9-26 03:35 PM 發表

講嘢難聽過粗口 --- 屋企人都係咁啦, 何況其他親戚.
已經麻痺左..
你啱👍🏻😂

引用:
原帖由 貧窮廢膠子 於 2021-9-27 01:58 PM 發表

遠離吧!
可以嘅話

引用:
原帖由 深海巨齒鯊 於 2021-9-27 07:23 PM 發表

唔理這種人囉
都可以嘅

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2021-9-28 12:43 PM 發表

我有親戚,借勻晒所有親戚錢,但自己就唔去打份工還錢,得個老婆做野養家,大家出來玩時,其中一個被借錢既親戚,就係佢個女面前講佢,但係都無辦法,我地都無出聲,人地係損失方。
我都明唔關佢個女事,佢個女仲要慘到無啖好食,但係血緣關係,點都要受。
咪就係囉😑💨

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2021-9-28 01:41 PM 發表

如果你父母係借咗人錢,你盡量都幫手還少少啦!有時真係話你係條氣唔順,只要你態度好,同埋肯還少少,其實人地都有機會體諒。你成家有債唔還,想人地對你客氣就多餘既。
先入為主,就算無爭佢錢本身都扮嘢

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-28 01:45 PM 發表

人品問題。錢多。除非我收入系由你比我,如果唔系,我理得你有無錢,最重要系人品同有無共同話題
人品同有共同話題好重要👍🏻

爭佢錢還爭佢錢,一樣還一樣,白鴿眼就白鴿眼,就算真係有爭佢錢就要受佢氣?咩理論呀?你覺得淨係錢咁簡單咩?喺佢哋眼中永遠都係低人一等,講西咩😏你講得呢啲說話你人品都有問題啦,白鴿眼😏

引用:
原帖由 CharlesB 於 2021-9-29 08:02 AM 發表

如果比佢哋知道你嬲,佢哋會仲開心
所以咪見面扮無嘢,佢兜口兜面寸我都笑笑口咁囉

引用:
原帖由 核心強勁的希望 於 2021-9-29 05:04 PM 發表

如果有人爆粗口,嗰就還返去。
暫時都未當面聽過

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]