• 瀏覽: 7,277
  • 回覆: 60
  • 追帖: 2
唔知幾時出現一單,又會馬上封。

熱賣及精選
病毒係唔會消失的
如果防疫政策唔肯改
可以安心永久封關
咩前海咩大灣區
全部都係算把啦

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-9-25 06:51 PM 發表

病毒係唔會消失的
如果防疫政策唔肯改
可以安心永久封關
咩前海咩大灣區
全部都係算把啦
就算通關所謂大灣區同前海根本係吹水之作
同小市民無關
成日叫人上去發展
真係拎張回鄉證返去就得咩
我想係大灣區搵工都唔知可以係邊度搵
點返去發展?

大灣區   除了電信商  都見唔到呢個稱呼了

依照目前的情況  長開澳門香港關對大陸有什麼實際風險?

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-9-25 07:12 PM 發表

同小市民無關
成日叫人上去發展
點返去發展?
好似政府既大灣區就業計劃,名額少不在講.
最要命係每月政府補貼1萬,維期一年半.
假設你18000人工,扣左補貼咪即係你只係值8000蚊囉.
甘一年半後又會突然值18000既.
根本2地物價就有差異.攪唔掂既話都係得小部份人有資格去,日日宣傳自已呃自已.

引用:
原帖由 湯美小兒 於 2021-9-25 08:19 PM 發表

好似政府既大灣區就業計劃,名額少不在講.
最要命係每月政府補貼1萬,維期一年半.
假設你18000人工,扣左補貼咪即係你只係值8000蚊囉.
甘一年半後又會突然值18000既.
根本2地物價就有差異.攪唔掂既話都係得小部份人有資格去,日日宣傳自已呃自已.
所以我都唔知點計劃有乜意思
基本上都係得啖笑
同佢哋日日行出嚟講通關一樣
最唔想通關嘅就係佢哋

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 半空濃濃的科技 於 2021-9-26 07:07 AM 發表

你哋有冇違反國安法?
我相信如果用國安法查林鄭一定會有意外收穫
可惜上一任處長想咁樣做,但係就畀佢屈咗揼邪骨....

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-9-25 07:12 PM 發表

同小市民無關
成日叫人上去發展
點返去發展?
真係拎張回鄉卡就得嫁喇

搵工國內大把APP啦

事在人為既姐

引用:
原帖由 小小狗尾巴草 於 2021-9-26 01:45 PM 發表

真係拎張回鄉卡就得嫁喇

搵工國內大把APP啦

事在人為既姐
又係呢一句大把app
咁政府要講先得㗎
要宣傳先得㗎
咩app呀
我到而家為止都唔知有咩app wo

引用:
原帖由 大紅色的名車 於 2021-9-26 02:37 PM 發表

又係呢一句大把app
咁政府要講先得㗎
要宣傳先得㗎
咩app呀
我到而家為止都唔知有咩app wo
請問你生活係咩年代?無手機無電腦?

你有心既話自己GOOGLE 百度乜都查到啦

唔係下下都要人拉住你隻手教你下麻...

仲細咩,咁既心態點上大陸做野發展呀

唔識就自己去搵下查下啦

58同城,前程無憂,獵聘,BOSS直聘,智聯,拉勾

上APPSTORE又好GOOGLE又好 打招聘兩隻字都出哂黎啦

而家呢個世代就算係政府都唔會幫到哂你全部嫁

完全靠個政府就死啦

引用:
原帖由 黃昏異蝦米 於 2021-9-25 07:16 PM 發表

依照目前的情況  長開澳門香港關對大陸有什麼實際風險?
國家安全,想中國死的國家會透過香港把病毒帶進內地

主題標籤 #澳門 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]