• 瀏覽: 4,077
  • 回覆: 102
會.

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 , 截止時間為 2021-12-12 06:50 PM ) 參與人數 46

1. 會

16 (34.04%)

2. 唔會

29 (61.70%)

3. 唔知

1 (2.13%)

4. 其他

1 (2.13%)

引用:
原帖由 今天存在了主題 於 2021-9-26 05:12 發表

無綫半年蝕2.8億 , ViuTV半年只係蝕0.4億 , 無綫蝕多過ViuTV 7倍
咁咪得啲基佬睇, 收視2點囉,.

一定會跌到單位數
因為宜家香港老果輩都識上網睇片

無論你點樣唱衰tvb,都唔會令我轉去睇妖邪viutv嘅!😋

宜加兩套都唔好睇,劇情仲停留係幾十年前甘,遲下又播醫劇,真係技窮

妖不嬲都係單位數

一早跌破單位數喇妖視,就呢執

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-25 08:01 PM 發表
Viu就巴閉, 唔使跌都有單位數.
師兄真坦白,黃絲話3點收視唔執,20+點會執,佢地數學係體育老師教

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-9-26 09:16 發表

師兄真坦白,黃絲話3點收視唔執,20+點會執,佢地數學係體育老師教
佢哋計數係叻, 就唔使為咗1個幾毫, 走去做垃圾台Viu嘅打手啦.

引用:
原帖由 今天存在了主題 於 2021-9-26 05:08 AM 發表

就係要痴住tvb版 , 先可以大大力摑tvb打手一巴 , tvb打手抵死吖
當然日日偷睇tvb, 唔通睇Viu 呢個垃圾台,繼續幫李氏霸權,啲樓越來越貴,住劏房就開心咩

引用:
原帖由 今天存在了主題 於 2021-9-26 05:12 AM 發表

無綫半年蝕2.8億 , ViuTV半年只係蝕0.4億 , 無綫蝕多過ViuTV 7倍
來來去去都係呢句,你老細請你做打手真失敗

死忠自己唔全天開著電視 保收視!
死忠鐘意聽反話 批評正常意見!

引用:
原帖由 kira2018 於 2021-9-26 07:53 AM 發表
宜加兩套都唔好睇,劇情仲停留係幾十年前甘,遲下又播醫劇,真係技窮
收視屢創新低都唔出奇啦!

引用:
原帖由 超級1號 於 2021-9-25 08:43 PM 發表
翡翠台真係無嘢睇.重播5O年代劇集就唔同.支特
播返50年代劇集,到時又話粵語殘片啦。

引用:
原帖由 CrystalBB 於 2021-9-26 03:32 AM 發表
TVB應已Set左15點系底線.
咁係咪低過15點就腰斬?

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-9-26 09:16 AM 發表

佢地智力係異於常人,認為廣告商會落廣告喺3點收視嘅電視台,而唔會揀有20 +點電視台去落廣告,可能佢地認為YC經濟圈真係可以養活全香港

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]