• 瀏覽: 4,083
  • 回覆: 102
會.

投票項目 ( 多選 : 最多可選 2 項 , 截止時間為 2021-12-12 06:50 PM ) 參與人數 46

1. 會

16 (34.04%)

2. 唔會

29 (61.70%)

3. 唔知

1 (2.13%)

4. 其他

1 (2.13%)

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-25 06:50 PM 發表
會.
洗乜等出年;「勁歌金曲」已經撻落5點啦~

但係當時劇本及演員都有水準.連劇集主題曲.歌手歌得悲歡喜樂.比起現今.唔睇歌詞.真係唔知佢唱乜.而劇本及演員.又係唔知做乜.睇完一刻後就忘了.如果要我講劇集.就有(強人).(大享).(狂潮).(飛越十八層地獄).(家變).很多.很多.相返要我講出現今劇集.一點印像都沒有

引用:
原帖由 超級1號 於 2021-9-28 02:32 PM 發表
但係當時劇本及演員都有水準.連劇集主題曲.歌手歌得悲歡喜樂.比起現今.唔睇歌詞.真係唔知佢唱乜.而劇本及演員.又係唔知做乜.睇完一刻後就忘了.如果要我講劇集.就有(強人).(大享).(狂潮).(飛越十八層地獄).(家變).很多.很多.相返要我講出現今劇集.一點印像都沒有
呢堆劇, 40年前架, 當時既人跟依家比, 高班幾十倍~

引用:
原帖由 X__ANDY__X 於 2021-9-26 09:53 AM 發表

來來去去都係呢句,你老細請你做打手真失敗
人哋講事實啫~

引用:
原帖由 kira2018 於 2021-9-26 07:53 AM 發表
宜加兩套都唔好睇,劇情仲停留係幾十年前甘,遲下又播醫劇,真係技窮
白色、仁醫係咪同一劇種??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-28 05:08 PM 發表

呢堆劇, 40年前架, 當時既人跟依家比, 高班幾十倍~
而且個時既香港娛樂圈處於全盛時期!!!

說得對.所以我家兒子.當年點解唔去外遊.其實我都想.還可以做到.但前人唔耕種.後人可收成.有一點我絶對認同.係新一代學認高過後一代.不過論經驗.就末必勝過老年人.演員及歌手都一樣.還有節目司儀.

引用:
原帖由 玫瑰天使2 於 2021-9-25 08:12 PM 發表

可能有D人跟風呢!
大台劇既質素被人罵左十幾年都仲唔改善,
抵佢收視一路跌啦!!!
改過啦,唔煮餸唔扮野,結果味又係十幾點

有啲台得2-3點都未執。大台應該吾會有事

引用:
原帖由 1993nice 於 2021-9-28 01:19 AM 發表

播返50年代劇集,到時又話粵語殘片啦。
龍門任佢哋搬,
佢哋只想睇的攪基劇

妖台收視係咁跌,睇嚟嚟清零不遠

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-25 08:01 PM 發表
Viu就巴閉, 唔使跌都有單位數.
妖視區冇人討論,咁好睇,走晒來tvb 討論唔知咩玩法🤣

妖TV得幾點收視 系低能先至會睇超感應學園

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-25 08:01 PM 發表
Viu就巴閉, 唔使跌都有單位數.

引用:
原帖由 hhoeablm 於 2021-9-28 06:34 PM 發表

龍門任佢哋搬,
佢哋只想睇的攪基劇
可以鬥搬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]