• 瀏覽: 7,299
  • 回覆: 134

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20210925/bkn-20210925230630832-0925_00882_001.html

曼聯主場又輸波,同上場英聯盃唔同,今場係英超,曼聯出齊車馬炮之下敗陣,特別係臨完場博到12碼射失,大家都有疑惑,點解係般奴費南迪斯操刀,而唔係畀C朗射?賽後蘇斯克查咁樣答。

蘇帥:「先唔好講嗰球12碼,佢今日有啲唔好彩,其實佢過去嘅12碼命中率都好高,至於操刀人選問題,賽前已經決定咗,佢承受得住,會繼續向前。」

(Getty Images)

有統計顥示,般奴嘅12碼命率高過C朗,加盟曼聯後22個12碼射入21球,命中率95.5%,至於C朗生涯167次主射12碼,有139球命中,命中率83.2%,而且般奴之前對維拉攻入3球,全部都係12碼,所以安排佢主射。

不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。亦有網友戲稱,般奴個波射咗上太空,跌咗落佢後花園度。

周六英超部分賽果
車路士 0:1 曼城
曼聯 0:1 阿士東維拉
列斯聯 1:2 韋斯咸
李斯特城 2:2 般尼
愛華頓 2:0 諾域治
屈福特 1:1 紐卡素

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
熱賣及精選
不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。

真係講得好岩,呢啲時候最可靠嘅只得大心臟阿朗

教練級數

廿幾球同百幾球命中率去比,所以曼聯就係差緊個教練,
人腳已經夠哂豪華,但係打出黎完全無組織

好似未見過般奴咁射法,好似有心射失咁

36歲人, 要求費蛇收留仲搶人 7號, 依家仲想搶人嘅12碼射

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-9-26 07:36 AM 發表

教練級數
教練餵唔到門前必入波俾等餵朗, 級數真係差

下台

大前鋒入唔到波,仲要比你射12碼?

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-9-26 03:55 AM 發表

不過有網友認為,當時落後1球,呢個12碼係最後一擊,呢啲時候梗係C朗最穩陣,咩命中率都係嘥氣。

真係講得好岩,呢啲時候最可靠嘅只得大心臟阿朗
上場輸波,輿論的壓力,蘇B感受到C朗對他的威脅,想打壓C朗變相主場輸波,主帥位危了。

引用:
原帖由 春天懷舊的水管 於 2021-9-26 07:52 AM 發表

廿幾球同百幾球命中率去比,所以曼聯就係差緊個教練,
人腳已經夠哂豪華,但係打出黎完全無組織
全隊都是名牌球星,各有各踢,無組織又怎會入波呢?

引用:
原帖由 tobilly 於 2021-9-26 08:01 AM 發表

好似未見過般奴咁射法,好似有心射失咁
最後補時的壓力,炒波底就射上太空。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 10:21 AM 發表

咪即係教頭問題,點樣張呢班人夾到係教頭要做嘅工作

由出場排陣都係教頭決定

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-9-26 10:21 AM 發表

般奴好難夾 如果佢唔肯做朗尼個角色 咁一定爭做大佬 罰球12碼入波工作都要爭哂黎做
除左罰球 可以比佢射之外  但睇佢都唔會自願肯讓12碼同專心助攻
般奴我覺得佢心理質素同大賽表現都不如朗尼 但個性重大牌過朗尼 難搞

引用:

除左普巴拎過世界盃之外
其他人連歐霸都嬴唔到  叫名牌球星係笑話
佢地係未做到成績就耍大牌

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]