• 瀏覽: 589
  • 回覆: 5
本主題由 hyunjung 於 2021-9-27 05:15 PM 移動
[隱藏]
喺英國大學修讀心理學嘅193,近日為YouTube頻道ACOO擔任心理學家,而對象係被佢認為患有「太過在意小眾comment綜合症」嘅隊友Dee哥(何啟華),193認為Dee哥太過在意網上嘅評論,而治療方式係習慣/讀出負評,193之所以咁做係因為自己曾經都有好長時間好在意評論,佢想話畀Dee哥聽自己最終係如何成功跳出評論世界,佢仲話:「我當初太在意別人評論,我唔會亂講嘢,唔會將真實諗法講出嚟,就唔會有今日咁多人follow我哋,唔會咁多人翻睇ERROR啲舊片!」不過經過心理醫生Natalie觀察後,認為193其實都仲係在意評論,為此193表示:「我就係在意,所以我唔睇,唔睇就唔需要在意,我就活得開心啲,呢個係我自己得出嚟嘅結論。」

Natalie隨後播出193參加ViuTV節目《全民造星》嘅片段,193第一個反應係「又播呢啲片?X街」,當睇到自己唱《我的快樂時代》時,193邊喊邊表示:「每次聽呢首歌都會提醒自己,有啲迷失就會聽,呢幾年都真係……好辛苦,好唔易過其實,見到當初自己咩都唔識、咩都被人批評,到而家我以為自己都……我睇番我係另一個我,唔係當初嗰個我。好似最近我去紅館做嘉賓,我聽番都覺得自己唱得幾好,同當初嗰個我真係完全唔同咗,但人哋可以一句嘢抹煞你,可以話『你都係因為一句串咗隔籬台就紅咗』,佢哋抹煞咗我呢三年嘅努力,都繼續有人話我唔識唱歌、唔識跳舞、冇努力過,所以我先唔想睇啲咁戇X嘅comment,因為我知道自己入面係啲咩,所以都希望我身邊嘅人唔好介意呢啲comment,唔好被影響。」

193表示雖然辛苦但值得,認為總會有人了解自己。Dee哥其後出場安慰193,指他已經是一個更好的郭嘉駿,193聞言後再度爆喊。在最後總結時,193表示近月轉變太快,所以並不是很適應,但他認為由於不能滿足每一個人,所以不如先滿足自己,過到自己標準就可以了。






熱賣及精選
現在193只會聯想到劍擊舍牌得主


努力總會有人睇到
時間會證明一切



努力做門面野搏出位


[隱藏]
版主唔該做嘢啦,193幾時做咗TVB 藝人


引用:
原帖由 冬眠忠桌布 於 2021-9-26 02:57 PM 發表

努力總會有人睇到
時間會證明一切
無錯,時間真係證明一切。
你既努力一定有人睇到。



[按此隱藏 Google 建議的相符內容]