• 瀏覽: 290,387
  • 回覆: 10
  • 追帖: 3
本主題由 4仔太郎 於 2021-9-28 12:42 AM 關閉
請教各位師兄,如果我約社區檢測時間晚上7點,第二日係咪早上都出到結果?

熱賣及精選
引用:
原帖由 CEO先生 於 2020-12-17 10:39 AM 發表

14/12 黃昏出報告
15/12 10點10分去到深圳灣過關人唔算多
但10:30 就見到條龍尾都幾長
想慳時間
1. 準備定內地住址填表用 內地聯絡人 同 手提電話
2. 過關前早24小時
微信 海關旅客指尖服務 填好入境資料 (粵省事唔岩)
3. 小心袋好回鄉証 我遇到2個人填表時 跌左 周圍搵

就算帶住小朋友 都唔會有特別待遇架
不過過關只係用左個半鐘 填下資 ...
師兄你約幾點做檢測?點解你會黃昏先出報告?咁你係13/12下午做檢測嗎?

引用:
原帖由 CEO先生 於 2020-12-17 09:48 PM 發表

我去私人診所做即日 朝早11點做 下午6點出報告
因我預左深圳灣關口10點一開就過去 無咁多人
明白了

今日起所有入境或已入境隔離中人士要進行14+7隔離管理

引用:
原帖由 黃昏笨拙的魚蛋 於 2021-1-19 03:30 PM 發表

係東莞隔離緊,酒店由入住到宜家都冇講到要住21日,或者14+7,可能每個城市政策吾同。初頭仲以為過關填咩城市就會去翻嗰度隔離,最好其實都係喺深圳隔離,酒店職員服務,效率,環境都係深圳好啲,之前隔離過!
請問夫婦可唔可以同房隔離14天?同埋如果夫婦同房隔離係計一間房錢定以人頭計?因為睇好多師兄師姐多數係一個人返去或帶住一個小朋友,一個大人帶一個小朋友一齊住就知道係收一間房錢,但兩夫婦同房隔離就唔知點計。。。

我3月頭都打算返老家,今日打左去小區居委會問,佢哋話深圳集中隔離完14日會有專車接返老家,再要7日(居家隔離)不得外出,所以打算過年後返上去嘅師兄姐,要打去自己小區居委會問清楚政策

引用:
原帖由 北上哥 於 2021-5-13 12:23 PM 發表

琴晚太夜到深圳 係深圳住一日 今日去汕尾
師兄你返汕尾隔離係14日定14+7?返去前有無問自己小區個居委會最新防疫政策?小弟都打算下個月返惠州,但驚被編去惠州d地獄酒店。。。最後問下師兄有無打兩針疫苗

引用:
原帖由 北上哥 於 2021-5-14 10:08 PM 發表

我冇打針 但系14+7就一定要
謝謝師兄

引用:
原帖由 北上哥 於 2021-5-15 01:57 PM 發表

深圳酒店平均400左右 惠州酒店平均250-300左右 汕尾酒店平均150-250左右 所以睇你自己決定
謝謝師兄寶貴資訊 小弟而家考慮緊先留深圳辦點事後再返惠州 因為喺深圳隔離21日酒店比較有信心 我之前都睇過d師兄師姐唔係深圳以外嘅隔離酒店質素比較差

引用:
原帖由 北上哥 於 2021-5-14 10:08 PM 發表

到左啦 唔好意思 遲左回覆
師兄汕尾酒店房間質素如何?

引用:
原帖由 北上哥 於 2021-5-15 06:17 PM 發表

今天的晚餐😅
海鮮大餐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]